Τρίτη , 12 Νοέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

Απίστευτες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για επιχειρηματίες: «Δέχονται λαθρομετανάστες για να παίρνουν τα λεφτά από Ε.Ε. και τράπεζες – Δεν ενδιαφέρονται για την περιοχή»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με την λαθρομετανάστευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής.

Αποκαλυπτικός ήταν πριν από 3 ημέρες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος «άδειασε» την ίδια του την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι είναι εθνικό έγκλημα η λαθροεισβολή.

Αναφερόμενος στην παραμονή αλλοδαπών στην Βασιλίτσα υποστήριξε ότι εξαιτίας τους κινδυνεύει το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής και κατήγγειλε τους επιχειρηματίες της περιοχής ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή των λαθρομεταναστών αλλά τους νοιάζει μόνο να πάρουν τα χρήματα από την παραμονή τους στα ξενοδοχεία.

«Είναι δυνατόν να δεσμεύσουμε μια ολόκληρη περιοχή και να καταδικάσουμε την οικονομία της, προς όφελος κάποιων μόνο ιδιωτών επιχειρηματιών, λύνοντας το πρόβλημα επιφανειακά»; είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Πάτσης, εξηγώντας ότι μια περιοχή που είναι άκρως τουριστική, υποβαθμίζεται από τους ξενοδόχους που φέρνουν λαθρομετανάστες.

Και συνέχισε «Οι ξενοδόχοι δεν ενδιαφέρονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα, αν όχι όλα, πεντάστερα ξενοδοχεία στη Βασιλίτσα έχουν μετανάστες. Λίγοι ιδιώτες ωφελούνται, όσο η τοπική κοινωνία παρακμάζει».

Τέλος, κάνοντας λόγο για απαξίωση μιας ολόκληρης βιομηχανίας, συνέχισε: «Πάρα πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής μας χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα και δανειοδοτήθηκαν από τράπεζες, προκειμένου να χτίσουν ξενοδοχειακές μονάδες στον ορεινό όγκο των Γρεβενών, στη Βασιλίτσα που λειτουργεί και το χιονοδρομικό κέντρο. Καλώς ή κακώς, δεν πήγαν καλά κι αυτή τη στιγμή έχουν χρέη. Αντί να κάνουν έναν αγώνα να αναβαθμίσουν την περιοχή και να προσελκύσουν τουρισμό, κάτι το οποίο είναι επίπονο, κοστοβόρο κι απαιτεί ειδικές γνώσεις, προτίμησαν την εύκολη λύση, να φέρνουν μόνο μετανάστες. Συνάπτουν συμβάσεις, απευθείας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι οποίες είναι διάρκειας από 6 μήνες έως και 2-3 χρόνια. Χωρίς να κοπιάζουν καθόλου, παίρνουν χρήματα, ποσά ιδιαιτέρως μεγάλα απ’ ότι ακούω, και σώζουν τις επιχειρήσεις τους. Είναι μέγιστο λάθος των ξενοδόχων διότι τα ξενοδοχεία δε φτιάχτηκαν για να γίνουν κέντρα φιλοξενίας».

Δείτε τα όσα είπε στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares