Τετάρτη , 2 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απεβίωσε ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ

Απεβίωσε ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος ηγείτο του παλαιού κόμματος της «Μητέρας Πατρίδας».

Ο Μεσούτ Γιλμάζ διετέλεσε πρωθυπουργός το 1991 για πολύ λίγο και έπειτα το 1996 συγκυβέρνησε με την Τανσού Τσιλέρ. Ωστόσο, η συγκατοίκησή τους στην εξουσία κράτησε μόλις τρεις μήνες, καθώς υπήρχε μεγάλη προσωπική έχθρα ανάμεσά τους.

Aνέλαβε τρία υπουργικά αξιώματα στην 45η τουρκική κυβέρνηση, υπηρέτησε ως υπουργός εξωτερικών στις 46 και 47η κυβέρνηση, ως πρωθυπουργός στην 48η, 53η και 55η κυβέρνηση και ως υφυπουργός και αντιπρόεδρος στην 57η κυβέρνηση.

Πρωθυπουργός της Τουρκίας έγινε ξανά την περίοδο 1997-1999. Το 2011 ο Μεσούτ Γιλμάζ είχε ομολογήσει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ 1995 και 1997, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Ο Μεσούτ Γιλμάζζ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 6 Νοεμβρίου 1947. Το 1971, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Σχολή Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Οικονομικών και Οικονομικών. Έκανε το μεταπτυχιακό του στη Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας στη Γερμανία. Εργάστηκε ως διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα, εργάστηκε στον βιομηχανικό τομέα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares