Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

Απεβίωσε ο αστυνομικός που επέζησε δολοφονικού χτυπήματος της «17 Νοέμβρη»

Σε ηλικία 67 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο συνταξιούχος αστυνομικός Γιάννης Καραχάλιος, που το 1989 είχε επιζήσει του δολοφονικού χτυπήματος της Τρομοκρατικής Οργάνωσης «17 Νοέμβρη» στη Φιλοθέη.

Ο Γιάννης Καραχάλιος είχε τραυματιστεί σοβαρά το 1989 στην απόπειρα δολοφονίας του τότε υπουργού Γιώργου Πέτσου.

Ο Γιάννης Καραχάλιος, είχε ενταχθεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας το 1981, υπηρετώντας σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και της Φθιώτιδας. Στις 8 Μαΐου του 1989 ως οδηγός στην προσωπική φρουρά του πρώην Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Πέτσου, έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας από τη «17Ν».

Η Οργάνωση είχε στοχοποιήσει τον Γιώργο Πέτσο ως συμμέτοχο στο σκάνδαλο Κοσκωτά και λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη, πραγματοποίησαν μία ακόμη δολοφονική επίθεση. Αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες, ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε «παγιδευμένο» όχημα, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του Υπουργού, τραυματίζοντας ελαφρά τον Γιώργο Πέτσο και σοβαρά τον Γιάννη Καραχάλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport.gr, ο Γιάννης Καραχάλιος από νεαρός είχε μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα και το μηχανοκίνητο αθλητισμό και είχε πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες ράλλυ. Ασχολήθηκε επίσης με την ποδηλασία και ήταν μέλος της ποδηλατικής ομάδας της Λαμίας.

Η είδηση του θανάτου του γέμισε πόνο και θλίψη εκτός από την οικογένειά του και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Αφήνει πίσω την οικογένειά του, την πολυαγαπημένη σύζυγό του Έλλη και τη λατρεμένη του κόρη Νίκη, συγγενείς, φίλους και γνωστούς που τον αγάπησαν.

 

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (18/08/2023) στις 11:00′ το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Αρχάνι Φθιώτιδας.

 

voria.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares