Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Απεργία 16 Μάρτη: Με πετροπόλεμο ξεκίνησαν τα επεισόδια επαίσχυντοι αντιεξουσιαστές, στιγματίζοντας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ την ημέρα

Μια ομάδα προκλητικών ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησε την ένταση, που αμέσως ξετυλίχθηκε σε έντονα επεισόδια, πετώντας πέτρες στις δυνάμεις καταστολής.

Οι ειδικές μονάδες ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους επιτιθέμενους αντιεξουσιαστές, που άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 1:30 μ.μ., όταν το μεγαλύτερο μέρος της πορείας διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη είχε περάσει από την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OpenTV, το επεισόδιο ξέσπασε απότοκο ενός πετροπολέμου, που ξεκίνησαν άτομα του ακροαριστερού χώρου εναντίων των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με χημικά.

Οι ειδικές μονάδες χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς. Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας μέσω του Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας να πετούν πέτρες, μάρμαρα και αντικείμενα στους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν. Οι ταραξίες έβαλαν φωτιά και σε μερικούς κάδους απορριμμάτων.

Μια άλλη ομάδα ταραχοποιών κινήθηκε προς την Ακαδημία όπου συνέχισε να πετάει αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνουν σε τέτοιες προβοκάτσιες. Πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν ακριβώς με τις ίδιες προβοκατόρικες τακτικές στη διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα πρόσφατα, ενώ ακόμη στιγμάτισαν και κατάστρεψαν την πρώτη εκδήλωση που είχε γίνει για τα Τέμπη λίγο μετά τη τραγωδία.

Αντιεξουσιαστές επιμένουν ότι τα ΜΑΤ προκάλεσαν πρώτα κι όχι αυτοί παραθέτοντας βίντεο από τη στιγμή σύγκρουσης τους με μερίδα διαδηλωτών. Σίγουρο ή πρόκειται για κοντόφθαλμο ντοκουμέντο;

πηγή: Πρώτο Θέμα/OpenTV

Shares