Κυριακή , 26 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Απεργία 16 Μάρτη: Αντιεξουσιαστές προκάλεσαν πάλι και διέλυσαν την διαμαρτυρία για τα Τέμπη

Οι ειδικές μονάδες ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς άνδρες ντυμένοι με Μπαλακλάβα, που άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 1:30 μ.μ., όταν το μεγαλύτερο μέρος της πορείας διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη είχε περάσει από την πλατεία Συντάγματος.

Οι ειδικές μονάδες χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς. Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας μέσω του Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας να πετούν πέτρες, μάρμαρα και αντικείμενα στους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν. Οι ταραξίες έβαλαν φωτιά και σε μερικούς κάδους απορριμμάτων.

Μια άλλη ομάδα ταραχοποιών κινήθηκε προς την Ακαδημία όπου συνέχισε να πετάει αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

https://youtu.be/odOYnG-Wric

 

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Παπαδάκη: Ο ΟΣΕ έχει ιστορικό δικογραφίας για λαθρεμπόριο

 

πηγή: Πρώτο Θέμα

Shares