Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Απειλές Ερντογάν σε Μακρόν: «Θα έχεις περισσότερα προβλήματα μαζί μου προσωπικά»…

Νέα επίθεση στην Γαλλία και προσωπικά στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που δείχνει τον εκνευρισμό του για την αλληλεγγύη που δείχνει στην Ελλάδα και στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις περισσότερα προβλήματα μαζί μου προσωπικά. Δεν γνωρίζετε ούτε την ιστορία της Γαλλίας. Μην πάρετε λάθος μονοπάτια», σημείωσε σε ομιλία του, ενώ απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε:

«Κοιτάχτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Κάνετε το λάθος, μην πηγαίνετε σε αυτούς τους δρόμους, θα είστε εντελώς μόνοι.».

Ντονμέζ: «Σύντομα καλά νέα και από την αν. Μεσόγειο»

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τόνισε σε δήλωσεις του πως «όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα και προχωρούν σε ανεύθυνες συμπεριφορές, φυσικά θα το πληρώσουν».

Μάλιστα, προανήγγειλε πως «σύντομα θα έχουμε και άλλα καλά νέα, όχι μόνο από τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και από την Ανατολική Μεσόγειο», αναφερόμενος στις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Oruc Reis”.

zougla.gr

Shares