Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απειλείται ο Χριστιανισμός! Ισλαμικοί εξτρεμιστές μαχητές στη Νιγηρία εκτελούν εν ψυχρώ πέντε άνδρες ως προειδοποίηση στους χριστιανούς…

Απειλείται ο Χριστιανισμός! Ισλαμικοί εξτρεμιστές μαχητές στη Νιγηρία εκτελούν εν ψυχρώ πέντε άνδρες ως προειδοποίηση στους χριστιανούς...

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, πέντε Νιγηριανοί δολοφονήθηκαν με ψυχρό αίμα από Ισλαμιστές που πιθανότατα ανήκαν στην ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική , στο Κράτος του Μπόρνο…

Οι Ισλαμιστές δήλωσαν ότι η δολοφονία ήταν «ένα μήνυμα σε όλους όσους χρησιμοποιούνται από τους άπιστους για να μετατρέψουν τους Μουσουλμάνους σε Χριστιανισμό». Τρεις θύματα έχουν αναγνωριστεί και είναι Χριστιανοί: Ishaku Yakubu, υπάλληλος της Δράσης Κατά της Πείνας , μέλος της Εκκλησίας του Brethen , Λούκα Filibus υπάλληλος της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης , που ανήκουν στην ίδια ονομαστική αξία, και ο Ιωσήφ ο πρίγκιπας, υπάλληλος της ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας και μέλος της Λυτρωμένης Χριστιανικής Εκκλησίας από Maiduguri. Στον σημερινό κόσμο με ημερομηνία 25 Ιουλίου, που ασχολείται με αυτήν την υπόθεση, ο αντιχριστιανικός χαρακτήρας αυτών των δολοφονιών διαγράφεται ευσεβώς …

JOS , Νιγηρία (Morning Star News) – Ισλαμικοί εξτρεμιστές έχουν εκτελέσει πέντε άνδρες της Νιγηρίας στο κράτος του Μπόρνο, με έναν εκτελεστή να λέει ότι ήταν μια προειδοποίηση για “όλους εκείνους που χρησιμοποιούν οι άπιστοι για να μετατρέψουν τους μουσουλμάνους σε χριστιανούς”, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (22 Ιουλίου).

Τρεις από τους άνδρες που σκοτώθηκαν από πίσω στο βίντεο αναγνωρίστηκαν ως Χριστιανοί από κάτοικο του κράτους του Μπόρνο, όπου προφανώς πραγματοποιήθηκαν οι εκτελέσεις.

Στο βίντεο των 35 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε στο YouTube από την Eons Intelligence προτού αφαιρεθεί, οι τρεις Χριστιανοί γονάτισαν τα μάτια τους με κόκκινο πανί μαζί με δύο άλλους που πιστεύεται ότι ήταν Μουσουλμάνοι, ενώ πέντε άνδρες οπλισμένοι με τουφέκια AK-47 στέκονται πίσω τους.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούνται από τους άπιστους για να μετατρέψουν τους Μουσουλμάνους σε Χριστιανούς», λέει ένας από τους εκτελεστές στη γλώσσα Hausa, που μεταφράστηκε από το Morning Star News. «Θέλουμε να καταλάβετε ότι εκείνοι από εσάς που χρησιμοποιείτε για να μετατρέψετε τους Μουσουλμάνους σε Χριστιανούς χρησιμοποιούνται μόνο για εγωιστικούς σκοπούς.

«Και αυτός είναι ο λόγος όποτε σας συλλαμβάνουμε, δεν ενδιαφέρονται να σας σώσουν ή να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την απελευθέρωσή σας από εμάς. και αυτό συμβαίνει επειδή δεν σε χρειάζονται ή δεν εκτιμούν τη ζωή σου. Σας καλούμε λοιπόν να επιστρέψετε στον Αλλάχ,να γίνετε μουσουλμάνοι. Θα συνεχίσουμε να αποκλείουμε όλες τις διαδρομές [αυτοκινητόδρομους] που ταξιδεύετε.

“Εάν δεν προσέχετε την προειδοποίησή μας, η τύχη αυτών των πέντε ατόμων θα είναι η τύχη σας.”

Ο ομιλητής παρά εντολές, ” Bisimilah [Go on]”, και οι πέντε άνδρες πυροβολήθηκαν.

Ο κάτοικος του Μπόρνο (το όνομα παρακρατήθηκε για λόγους ασφαλείας) αναγνώρισε τρεις από αυτούς που σκοτώθηκαν ως Χριστιανοί. Είπε ότι ο Ishaku Yakubu, ένας εργαζόμενος βοήθειας από το Chibok με το Action Against Hunger, ήταν μέλος της Εκκλησίας των Αδελφών (EYN). Ο Λούκα Φίλιμπος, εργαζόμενος βοήθειας από το Monguno με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, ήταν μέλος του ΕΥΝ. και ο Τζόζεφ Πρίγκιπας, εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, ήταν μέλος της Εξαργυρωμένης Χριστιανικής Εκκλησίας στο Μαϊδουγκούρι.

Σε ένα προηγούμενο βίντεο που ηχογραφήθηκε στις 21 Ιουνίου, ο Πρίγκιπας και ο Φίλιμπος αναγνώρισαν τους αιχμαλώτους τους ως μέλη της Khalifa, έναν όρο που χρησιμοποιούνταν από προηγούμενους αιχμαλώτους για μια ομάδα θραυσμάτων Boko Haram, το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Δυτικής Αφρικής (ISWAP).

Στο προηγούμενο βίντεο, ο Prince λέει: «Το όνομά μου είναι Joseph Prince και είμαι μέλος του προσωπικού της Halogen [ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας]. Ταξίδευα από το Μαϊντουγκούρι στο Μογγούνο με επίσημο καθήκον την 1η Ιουνίου 2020, όταν συνελήφθη από στρατιώτες Khalifa στις 11:37 π.μ. Από σήμερα, 21 Ιουνίου 2020, την ημερομηνία εγγραφής αυτού του βίντεο, εξακολουθώ να είμαι αιχμάλωτος. Ζητώ από τον οργανισμό μου να διασφαλίσει την απελευθέρωσή μου. ”

Στο προηγούμενο βίντεο, ο Yakubu λέει: «Το όνομά μου είναι Ishaku Yakubu και συνεργάζομαι με το Action Against Hunger. Με συνελήφθη στις 8 Ιουνίου 2020, ενώ ταξίδευα από το Monguno στο Maiduguri. Ζητώ από τον οργανισμό μου, Action Against Hunger, να εξασφαλίσει ευγενικά την απελευθέρωσή μου. ”

Ο Φίλιμπος, το τρίτο χριστιανικό θύμα, στο προηγούμενο βίντεο λέει: «Το όνομά μου είναι Λούκα Φίλιμπος, και συνεργάζομαι με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης στην περιοχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης Munguno. Με συνελήφθησαν στρατιώτες Khalifa στις 3 Ιουνίου 2020, ενώ πήγαινα στο Μαϊδουγκούρι. Ζητώ από τον οργανισμό μου, τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, να εξασφαλίσει ευγενικά την απελευθέρωσή μου. ”

Η δράση κατά της πείνας και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης επιβεβαίωσαν τους θανάτους των εργαζομένων τους σε δηλώσεις τύπου που καταδίκαζαν τις εκτελέσεις.

Δήλωση Buhari

Μια δήλωση του προέδρου της Νιγηρίας Muhammadu Buhari ανέφερε ότι οι άλλοι δύο εκτελεσμένοι συνεργάστηκαν με την κρατική υπηρεσία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της Νιγηρίας και μια εταιρεία που ονομάζεται Rich International.

Μέσω του εκπροσώπου Γκάρμπα Σέου, ο Μπουχάρι έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν και είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι «κάθε εναπομένον υπόλειμμα του Μπόκο Χαράμ θα εξαλειφθεί εντελώς από τη βορειοανατολική Νιγηρία».

«Ο Πρόεδρος Μπουχάρι συγχαίρει επίσης με τον Κρατικό Οργανισμό Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, την Ενέργεια κατά της Πείνας, την Πλούσια Διεθνή και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, των οποίων το προσωπικό υπέστη αυτή τη φρικτή μοίρα», δήλωσε ο Σούου. “Τους ευχαριστεί για τη συνεχή αφοσίωσή τους και την εξυπηρέτησή τους στα θύματα της Boko Haram στη βορειοανατολική Νιγηρία.”

Τον Ιανουάριο, το ISWAP εκτέλεσε τον φοιτητή του χριστιανικού πανεπιστημίου Ropvil Daciya Dalep, μέλος της Εκκλησίας του Χριστού στα έθνη (COCIN), ο οποίος απήχθη στις 9 Ιανουαρίου στην εθνική οδό Damaturu-Maiduguri, ενώ επέστρεψε στις σπουδές του στο Maiduguri του Μπόρνο.

Το ISWAP το 2016 διακόπηκε από την επαναστατική τρομοκρατική ομάδα Μπόκο Χαράμ, η οποία προήλθε από το Μαϊδουγκούρι.

Στις 20 Ιανουαρίου, οι τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ εκτελούσαν τον αναπληρωτή Λάουαν Αντάμι , περιφερειακό πρόεδρο της Εκκλησίας των Αδελφών στη Νιγηρία (ΕΥΝ) στην κομητεία Μίκικα, στην πολιτεία Αδάμαουα, και πατέρα οκτώ παιδιών.

Ο Έντουαρντ Κάλλον, Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στη Νιγηρία, εξέφρασε σοκ και τρόμο για τις δολοφονίες, λέγοντας για τα θύματα, «η ασφάλειά τους και η ασφαλής απελευθέρωσή τους ήταν η ύψιστη προτεραιότητά μας από τη σύλληψή τους τον Ιούνιο».

«Αυτά τα σημεία ελέγχου διαταράσσουν την παροχή βοήθειας για τη διάσωση ζωής και αυξάνουν τους κινδύνους για απαγωγή, θανάτωση ή τραυματισμό αμάχων, με τους εργαζομένους να βοηθούν ολοένα και περισσότερο», δήλωσε ο Kallon. «Καταδικάζω έντονα κάθε βία που στοχεύει τους εργαζόμενους και τους πολίτες που βοηθούν. Είμαι επίσης προβληματισμένος από τον αριθμό των παράνομων σημείων ελέγχου οχημάτων που έχουν συσταθεί από μη κρατικές ένοπλες ομάδες κατά μήκος των κύριων οδών εφοδιασμού. ”

Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει τον τερματισμό αυτών των κατάφωρων παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, είπε.

«Προτρέπω όλα τα ένοπλα κόμματα να εντείνουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να στοχεύουν εργαζόμενους και πολίτες βοήθειας», δήλωσε ο Kallon. «Σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές ανάγκες έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, είναι απαράδεκτο να επιτίθενται και να σκοτώνονται όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν».

Στις 30 Ιανουαρίου η Christian Solidarity International (CSI) εξέδωσε προειδοποίηση γενοκτονίας για τη Νιγηρία, καλώντας το Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει δράση. Το CSI εξέδωσε την έκκληση σε απάντηση σε «μια αυξανόμενη παλίρροια βίας κατά των Νιγηριανών χριστιανών και άλλων που χαρακτηρίζονται ως« άπιστοι »από ισλαμιστές μαχητές στις βόρειες και μεσαίες ζώνες της χώρας».

Η Νιγηρία κατετάγη 12η στη Παγκόσμια λίστα των χωρών “Ανοιχτές Πόρτες” το 2020, όπου οι χριστιανοί υποφέρουν περισσότερο διώξεις, αλλά το δεύτερο του αριθμού των χριστιανών που σκοτώθηκαν για την πίστη τους, πίσω από το Πακιστάν.

Πηγή: Morning Star News /christianophobie.fr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares