Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Απειλεί Τούρκος πολιτικός: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα»

Σε νέες ακραίες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σχολιάζοντας όσα είπε από το Ελιζέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ της Δευτέρας (12.09.2022), ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: “Περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του”.

“Ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Θα χιονίσει στα νησιά”, δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι κατά τη συνάντηση του με μέλη του κόμματος στο Σίβας της Τουρκίας.

Και συνέχισε: “Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχράται τον εναέριο χώρο μας και τη γαλάζια πατρίδα μας. Εξοπλίζει νησιά με αποστρατικοποιημένο – σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες καθεστώς. Γίνεται καθημερινά η αιτία για το θάνατο πολλών μωρών με τις οικογένειές τους σπρώχνοντάς τους πίσω στο Αιγαίο. Πώς γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση όταν λέμε “βάλε μυαλό” και “μην ξεχνάς τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που ενεργεί έτσι απερίσκεπτα; Ο πρόεδρός μας προειδοποίησε ανοιχτά και ξάστερα. Είπε ‘σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, διαφορετικά θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά’. Βλέπουμε ότι και ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεσαι νύχτα, έλα μέρα. Δεν ξέρει άραγε ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειαστεί βάσει διεθνών συμφωνιών, θα χιονίσει στα νησιά που εμπιστεύεται ο Έλληνας. Όσοι τους παρασέρνουν σε τέτοιες περιπέτειες, όσοι κάνουν τους φίλους, φυσικά μετά θα εξαφανιστούν ακαριαίως. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μην ξεχνάτε την Κύπρο”.

 

newsit.gr

Shares