Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Απειλεί πάλι η Βόρεια Κορέα με εκτόξευση βαλλιστικών

O στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από το πυροβολικό του να προχωρήσει σε νέες βολές στα ανοικτά των ανατολικών και των δυτικών ακτών της χώρας, σε απάντηση στα στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Η Σεούλ επέκρινε την Βόρεια Κορέα για τις χθεσινές βολές οβίδων πυροβολικού στα ανοικτά των ανατολικών και δυτικών ακτών της, με στόχο «τη θαλάσσια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» που ορίστηκε με τη συμφωνία του 2018 με στόχο την αποτροπή των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει τις τελευταίες εβδομάδες τις εκτοξεύσεις πυραύλων και τα στρατιωτικά γυμνάσια, με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να εκτιμούν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έβδομη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το βράδυ της Τρίτης περίπου 250 οβίδες, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας, το οποίο χαρακτήρισε την κίνηση «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας του 2018. Καμία από τις οβίδες δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας.

«Ζητάμε από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες», υπογράμμισε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

 

«Οι συνεχείς προκλήσεις της Βόρειας Κορέας αποτελούν ενέργειες που υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα της κορεατικής χερσονήσου και της διεθνούς κοινότητας», συνέχισε.

Η Πιονγκγιάνγκ επεσήμανε από την πλευρά της σήμερα ότι με τα πυρά αυτά απάντησε «στα πολεμικά γυμνάσια του εχθρού εναντίον του Βορρά» κατά μήκος των συνόρων.

Ο νοτιοκορεατικός στρατός «εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες από πολλαπλούς εκτοξευτήρες στη γραμμή του μετώπου από τις 9:55 ως τις 17:22 στις 18 Οκτωβρίου», κατήγγειλε εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (KPA) σε ανακοίνωσή του.

Τη Δευτέρα η Σεούλ ξεκίνησε την ετήσια στρατιωτική άσκηση Hoguk, η οποία ολοκληρώνεται στις 28 Οκτωβρίου, ενώ είχαν προηγηθεί κοινά γυμνάσια με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares