Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Απάτη! Παριστάνουν λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν λογαριασμούς για να βάλουν χρήματα του Power Pass

Νέα απάτη με «δόλωμα» τα χρήματα από το Power Pass. Οι «αετονύχηδες» προσποιούνται λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς από τους ανυποψίαστους πολίτες.


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι τηλεφωνικές, αλλά και μέσω διαδικτύου, απάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παραλίγο θύμα μίας τέτοιας απάτης κόντεψε να πέσει γνωστός επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη, όταν αδίστακτοι κακοποιοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω τηλεφωνικής εφαρμογής.

 

Προσποιούμενοι ότι αποτελούν μέλη του λογιστηρίου του ΔΕΔΔΗΕ, προσπάθησαν να του αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών με το πρόσχημα να του καταθέσουν χρήματα του Power Pass με τον επιχειρηματία να καταγγέλλει άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την απόπειρα, που περιέγραψε ως εξής:

 

«Πρόσφατα κάλεσε στο τηλέφωνο της εταιρίας μας κάποιος «Σ.Α.» από το κινητό 69…….55 και ισχυριζόταν ότι είναι από το λογιστήριο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο ήθελε να μας καταθέσει 730 ευρώ για το Power Pass, σε δύο δόσεις των 365 ευρώ…

Του είπα ότι δεν έχουμε κάνει αίτηση και μου αντέτεινε ότι θα την έκανε μάλλον ο λογιστής μας. Μου ζήτησε τον αριθμό του κινητού μου και του το έδωσα», ανέφερε στο GRTimes, ο επιχειρηματίας Δ.Μ. που δραστηριοποιείται στη δυτική Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας ακόμα ότι ο άγνωστος εκνευρίστηκε όταν τον ρώτησε «γιατί δύο λογαριασμούς»!

«Στη συνέχεια μου έστειλε στην τηλεφωνική εφαρμογή (Viber) ένα link στο οποίο θα έπρεπε να γράψω 2 τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να καταθέσουν τις δύο δόσεις. Μου κίνησε την υποψία όταν ζήτησε δύο λογαριασμούς για ισάριθμες καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα και η εφαρμογή μου εμφάνισε οδηγία, πως ίσως να πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό» πρόσθεσε.

«Υποψιασμένος πια, του τόνισα ότι λογικά τους λογαριασμούς μας θα τους είχαμε γράψει στην αίτηση (αν είχαμε κάνει) και πως δεν καταλάβαινα για ποιον λόγο χρειαζόταν αυτό. Τότε φάνηκε να εκνευρίζεται. «Για να κάνουμε επαλήθευση!!!» μου απάντησε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του «για να σας προστατέψουμε!». Όλο αυτό μου φαινόταν πολύ ύποπτο» σημειώνει ο επιχειρηματίας στο GRTimes.

Για να συμπληρώσει ότι «δυστυχώς μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο είχε προλάβει να διαγράψει το μήνυμα που μου έστειλε στο Viber και δεν πρόλαβα να κάνω ένα screen shot».

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares