Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Απάτες: Ψευτολογιστής έταξε επιδότηση ρεύματος και άρπαξε 18.000 ευρώ

Ο «μαϊμού» λογιστής την έπεισε ότι για να παραλάβει τα 600 ευρώ της επιδότησης θα θα έπρεπε πρώτα να καταθέσει ένα χρηματικό ποσό ως… εγγύηση σε έναν λογαριασμό που της έδωσε.

Δεν πήγε στο κακό το μυαλό μίας 58χρονης όταν δέχθηκε τηλεφώνημα στην σταθερή συσκευή του σπιτιού της στο Ηράκλειο από έναν άγνωστο ο οποίος προσποιήθηκε ότι ήταν ο… λογιστής της και την ενημέρωσε ότι δήθεν δικαιούται επιδότηση ρεύματος, παρ’ όλο που η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμη!

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία η γυναίκα, ο «μαϊμού» λογιστής την έπεισε ότι για να παραλάβει τα 600 ευρώ της επιδότησης θα θα έπρεπε πρώτα να καταθέσει ένα χρηματικό ποσό ως… εγγύηση σε έναν λογαριασμό που της έδωσε! Μάλιστα, τις έδωσε οδηγίες πώς να το κάνει και μπήκε η ίδια στον τραπεζικό λογαριασμό της χρησιμοποιώντας κανονικά τους κωδικούς του e-banking.

Όμως, ο δράστης κατάφερε να της αποσπάσει τους εν λόγω κωδικούς, να μπει στο e-banking της και να μεταφέρει μέσα σε λίγα λεπτά σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 18.000 ευρώ! Μετά την καταγγελία της 58χρονης, η Ασφάλεια Ηρακλείου διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει την ταυτότητα του κατόχου του λογαριασμού στον οποίο κατέληξαν τα χρήματα.

 

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares