Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021

Απατεώνας «γιατρός»: Πώς κατάφερνε να μπαίνει σε πασίγνωστα διαγνωστικά κέντρα σαν «ειδήμονας»…

Η δράση του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά αφού ως «ειδήμονας» μπαινόβγαινε μέσα σε πασίγνωστα διαγνωστικά κέντρα.

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, όπως έχει χαρακτηριστεί, δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στον ανακριτή εμπειρικός βοτανολόγος!

Όπως είπε, δεν προσπάθησε να πείσει ποτέ κανένα από τα θύματά του να διακόψουν τις θεραπείες που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους και πως το μόνο που ήθελε ο ίδιος ήταν να τους βοηθήσει.

Μάλιστα, αρνήθηκε ότι έλαβε και χρήματα για τις… υπηρεσίες του ενώ ουδέποτε όπως φέρεται να υποστήριξε, υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα τον θεραπεύσει. Ομολόγησε, ωστόσο, ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό. Φέρεται μάλιστα να ζήτησε συγνώμη.

Ο 47χρονος, που είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμη και τον Δημήτρη Κοντομηνά, καταφέρνοντας να του αποσπάσει περί τα δέκα εκατ. ευρώ όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του επιχειρηματία, ρωτήθηκε από τις ανακριτικές αρχές για την…. θεραπεία που παρείχε στα δυο νέα παιδιά που χάθηκαν, εξαιτίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας.

Απαντώντας φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν. Πάντως, αποδέχθηκε κατά τις πληροφορίες ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων. Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε δεν έλαβε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που απαιτεί ο νόμος για την τυποποίηση του αδικήματος.

Φέρεται δε αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών. Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος υπόσχονταν θεραπεία στα ανυποψίαστα θύματά του χορηγώντας τους βότανα από το Πήλιο και ουσίες με ινδική κάνναβη.

Η συνέχεια της ανάκρισης

Μετά την προφυλάκιση του 47χρονου, η ανακριτική έρευνα για την απίστευτη αυτή ιστορία θα συνεχιστεί και προς άλλες κατευθύνσεις με στόχο να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα τρίτα πρόσωπα στην όλη υπόθεση.

Ήδη, οι γονείς των δυο παιδιών που χάθηκαν εξαιτίας της δράσης του κατηγορουμένου ζητούν με κοινή δήλωσή τους να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες «ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας».

Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν τα εξής: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.

Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του. Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Πιθανόν να ευθύνεται και για τέταρτο θάνατο

Ραγδαίες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για τον γιατρό – μαϊμού καθώς η δράση του πιθανότητα να ευθύνεται και για τέταρτο θάνατο. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως εξαιτείας των θεραπειών που πρότεινε πέθαναν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Η ασφάλεια Αττικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, έχει στα χέρια της καταγγελία και ερευνά ακόμη το ενδεχόμενο ένας άνθρωπος να έχασε τη ζωή του εξαιτίας του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη.

Στις αρχές τηλεφώνησε συγγενικό πρόσωπο του θύματος που έχει καταλήξει και όπως είπε στην αστυνομία είχε επισκεφθεί τον απατεώνα.

Όπως κατήγγειλε είχαν πάρει τα δήθεν φάρμακα που έδινε στους ανυποψίαστους ασθενείς και λίγο μετά ο ηλικιωμένος άνδρας φέρεται να κατέληξε.

Η συγκεκριμένη είναι η πιο σοβαρή από τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στις αρχές για τη δράση του ψευτογιατρού.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares