Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

“Απασφάλισε” ο Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: Πού πήγαν 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρεις ημέρες;…

"Απασφάλισε" ο Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: Πού πήγαν 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρεις ημέρες;...

Στην ομιλία του στο Μπαρτίν, ο Πρόεδρος του Μελλοντικού Κόμματος Αχμέτ Νταβούτογλου ρώτησε τον Πρόεδρο Ερντογάν, “Πώς τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας μειώθηκαν από 105 δισεκατομμύρια σε 90 δισεκατομμύρια σε τρεις ημέρες, που έχουν φύγει 15 δισεκατομμύρια δολάρια”.

Ο Πρόεδρος του Μελλοντικού Κόμματος, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ήταν στο Bartın για το 1ο Τακτικό Επαρχιακό Κογκρέσο του κόμματός του, έκανε αξιολογήσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Davutoğlu είναι τα εξής:

“Ο Πρόεδρος ακούει θρήνο, ως πρώην συνάδελφος, ως πολίτης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο Πρόεδρος του θρήνου βλέπει τη “στυλιστική” άποψη του θέματος.

Εάν ο Πρόεδρος μιας χώρας μιλά για ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια πιάτων ως μέτρο ευημερίας το 2020, στο δρόμο για την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου του 21ου αιώνα, είναι εκατό χρόνια πίσω.

Είναι αλήθεια ότι η κατοχή ψυγείου ήταν πολυτέλεια στη δεκαετία του ’50 και του ’60. Είμαστε όμως το 2020, κύριε Πρόεδρε. Το μέτρο ευημερίας του 2020 δεν μπορεί να είναι ψυγεία και πλυντήρια για αυτό το έθνος. Αυτά είναι τα ελάχιστα ζητήματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Οι άνθρωποι μας γίνονται όλο και πιο φτωχοί καθημερινά λόγω της ανεργίας, του πληθωρισμού και της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Ένας από τους εμπόρους μας στο Ντιγιαρμπακίρ είπε, “Πες σε αυτούς που δίνουν αριθμούς ψυγείου, υπάρχει ψυγείο, αλλά δεν μπορούμε να το γεμίσουμε.” Το παιχνίδι με τους αριθμούς δεν αποτελεί θεραπεία για κανένα πρόβλημα.

Κύριε Πρόεδρε, θεωρεί επιτυχημένη τη μείωση του πληθωρισμού από 25% σε 12%. Ποιος λοιπόν αύξησε τον πληθωρισμό στο 25%; Το βγάζεις. Αυτή η αδαής διοίκηση οικονομίας απογειώθηκε το 2018;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να το τακτοποιήσει αμέσως. Η οικονομία δεν μιλά μπροστά από την Αγία Σοφία ή μπροστά από τζαμιά μετά από προσευχή της Παρασκευής, αλλά σε συνέντευξη τύπου.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε το αποθεματικό της Κεντρικής Τράπεζας ως 105 δισεκατομμύρια μπροστά από την Αγία Σοφία την Παρασκευή και 90 δισεκατομμύρια χθες. Λοιπόν, πού πήγαν 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 3 ημέρες; Δεν πήγε πουθενά. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους αριθμούς, θα σας δίνουν έναν διαφορετικό αριθμό κάθε μέρα.

Χρησιμοποιώντας την πανδημία ως δικαιολογία, έσπασαν τους διαδρόμους του Αεροδρομίου Atatürk και μετέφεραν δισεκατομμύρια λίρες σε ορισμένες εταιρείες. Η φτώχεια της Τουρκίας είναι αυτές οι αιτίες της διαφθοράς, όλοι πρέπει να γνωρίζουν και πρέπει να τις δουν.

Θέτω μια ερώτηση ανοιχτή, εάν τεθεί σε αυτήν την οικονομική κρίση στην Τουρκία τα τελευταία 2 χρόνια, η απώλεια αξίας TL 60 τοις εκατό, ο πληθωρισμός μειώθηκε μετά το 12 δημιουργώντας το 25% που καυχιέται για τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών κάποιος άλλος συνέχισε την αποστολή θα μπορούσε

Όταν ήμουν στο κόμμα AK, σε κάθε αναφορά που έδωσα, είπα «σταματήστε τον νεποτισμό» και είπα: Σκεφτείτε το κράτος ως κτίριο, εάν έχετε συγγενείς σε αυτό το κτίριο και εάν συμβεί σεισμός, θα προσπαθήσετε να τους προστατέψετε, θα ξεχάσετε το κτίριο και τους ανθρώπους μέσα σε αυτό.

Η τουρκική οικονομία έχει μετατραπεί σε φωτιά, αλλά κανείς δεν είναι υπόλογος. Πού είναι ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, ο οποίος δίνει λαμπρές ομιλίες σε κάθε ευκαιρία; Έσκυψαν το πίσω μέρος της τουρκικής λιρέτας και δεν υπάρχει κανένας να λογοδοτήσει.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους, εάν υπάρχει έλλειψη πόρων, εξηγήστε ένα μέτρο λιτότητας. Αλλά ξεκινήστε με τον εαυτό σας! Ξεκινήστε με τα αεροπλάνα σας, τις πολυτελείς κατοικίες σας, ξεκινήστε με τα παλάτια σας χτισμένα ξανά και ξανά. Μην πνίγετε το έθνος με νέους φόρους! ”

ahvalnews

Μπορείτε να βρείτε την πηγή των ειδήσεων εδώ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares