Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απαράδεκτες δηλώσεις Μητσοτάκη: ‘Εβαλε στο ίδιο ”καζάνι” Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν….

Απαράδεκτες δηλώσεις Μητσοτάκη: 'Εβαλε στο ίδιο ''καζάνι'' Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν....

Καμία καταδίκη δεν είχαμε από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης την ίδια στιγμή έβαλε στο ίδιο ”καζάνι” Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, καθώς κάλεσε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.  

Συγκεκριμένα δήλωσε:

”Τασσόμαστε υπέρ των άμεσου τερματισμού όλων των εχθροπραξιών.” Θα μπορούσε άμεσα να καταδικάσει το Μπακού, όμως δεν το έκανε και αποτελεί ένα μέγιστο λάθος της Αθήνας!

Το απόσπασμα στο 6:10 και μετά.

Ταυτόχρονα ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ περιορίστηκε στο να πει πως συζητήθηκε, πέραν των προσπαθειών για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, ο «κίνδυνος της αυξανόμενης παρουσίας της Ρωσίας στην Μεσόγειο», εμπλέκοντας την Αθήνα σε αντιρωσική ρητορική.

Δηλώσεις Μητσοτάκη

Για όλα όσα μεσολάβησαν στην Ανατολική Μεσόγειου, που, όπως είπε απειλούν τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ, μίλησαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όταν ένα μέλος στρέφεται κατά ενός κράτους μέλους, στρέφεται κατά του ίδιου του ΝΑΤΟ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε πως το ζήτημα με την Τουρκία δεν είναι διμερές θέμα, είναι θέμα που αφορά όλους του εταίρους του ΝΑΤΟ ενώ τόνισε πως πρόκειται για μια συνολική πρόκληση, κίνδυνος που καραδοκεί σε μια γεωστρατηγική ζώνη για τις ΗΠΑ και όλο τον δυτικό κόσμο

Η Ελλάδα επιδιώκει την ειρηνική λύση των διαφορών, σύμφωνα με τα αρχές του δικαίου και της αλληλεγγύης και υποδέχεται θετικά το πρώτο που έγινε από την Τουρκία προς αποκλιμάκωση, τόνισε ο πρωθυπουργός..

«Μένει να δούμε αν πρόκειται για καλή πρόθεση» είπε και πρόσθεσε: Προσδοκούμε συνέπεια και συνέχεια και αναμένουμε τον άμεσο καθορισμό της ημερομηνίας της έναρξης του διαλόγου

Αναφορικά με τις αποφάσεις που αφορούν στον διάλογο σε τεχνικοστρατιωτικό επίπεδο τόνισε πως συμφωνήθηκε να εδραιωθεί 24ωρη γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών επιτελείων των δύο κρατών.

«Εναπόκειται στην Τουρκία να κλείσει τον δρόμο της κρίσης και να ανοίξει τον δρόμο της λύσης» σημείωσε.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares