Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Απάντηση στον DiCaprio δίνει ο δήμαρχος Άνδρου για τα σκουπίδια στο βυθό…

“Πόλεμος” δηλώσεων για το βυθό της Άνδρου, που όπως δείχνει βιντεάκι που ανέβασε ο ηθοποιός του Χόλιγουντ στο Ιnstagram, είναι γεμάτος με σακούλες ακόμη και καθίσματα τουαλέτας!


«Δυστυχώς, το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Σουσούδης στην «Καθημερινή».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που «λιμνάζει» από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

Η ανάρτηση και το περιστατικό αφορούσαν την παραλία «Σχινιάς» στο κέντρο περίπου του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά, παρά μόνο από τη θάλασσα.

 

https://www.instagram.com/p/B0_PDBAFXcb/

«Όταν το 2011 ύστερα από πολύ έντονες βροχοπτώσεις κατέρρευσε ένας τεράστιος όγκος σκουπιδιών, κατρακύλησε στη ρεματιά και κατέληξε στην παραλία η κορυφή του όγκου», περιγράφει ο κ. Σουσούδης. Τότε έγινε σχετική μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε το 2013 περίπου, εξηγεί ο δήμαρχος του νησιού. «Με πόρους από το ΕΣΠΑ προχωρήσαμε τότε στην αποκατάσταση της χωματερής, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2017», συμπληρώνει.

Μεταξύ των εργασιών που έγιναν ήταν και ο καθαρισμός της ρεματιάς και της παραλίας. «Το λάθος μας τότε ήταν ότι δεν ερευνήσαμε τη θάλασσα γιατί νομίζαμε ότι ο όγκος των σκουπιδιών δεν είχε φτάσει στο νερό», παραδέχεται ο κ. Σουσούδης. Με δεδομένο μάλιστα ότι δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά η παραλία, δεν την επισκέπτεται συχνά κόσμος, ο οποίος θα μπορούσε να ενημερώσει για τα ευρήματα.

«Οταν ενημερωθήκαμε, καλέσαμε μια εταιρεία εξειδικευμένη σε αποκαταστάσεις θαλάσσιας ρύπανσης από την Αθήνα, η οποία ήρθε και διερεύνησε το σημείο», σημειώνει ο κ. Σουσούδης.

Πηγή: Καθημερινή

Shares