Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Απάντηση προς την Τουρκία δίνουν οι αεροναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο – Το γιγαντιαίο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στην Κρήτη , μαζί με 12 πολεμικά πλοία….

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να διασχίσει  τη διώρυγα του Σουέζ ,το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», το οποίο αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη.

Το «Αϊζενχάουερ», το οποίο συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, θα διασχίσει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο για περίπου δύο ημέρες.

Κατά το πέρασμά του νοτίως της Κρήτης θα υπάρξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος ελληνικά F-16 από το αεροδρόμιο της Σούδας και F-18 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.Το USS Dwight D. Eisenhower φέρει περίπου 90 πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έχει πλήρωμα 5.600 άτομα.

Ο Ελληνικός στόλος βρίσκεται σε επιφυλακή για 5 η συνεχόμενη μέρα και παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αιγαίο , με την Τουρκία να κινείται ύποπτα με ερευνητικό πλοίο νοτιοανατολικά του Καστελόριζου εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας  που έχει εντείνει την κρίση

 

Shares