Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έκθετος ο Στέλιος Πέτσας – Είναι επικίνδυνοι για την δημόσια Υγεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ξανά έκθετος ο Πετσας. Πριν λίγες μέρες μίλαγε για διεύρυνση του ωραρίου ως τη μια και τελικά πήγαμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας

Μόλις πριν 13 μέρες περίπου ο Στέλιος Πετσας έβγαινε στα κανάλια και υποσχόταν διεύρυνση του ωραρίου στην εστιαση ως τη μια το βράδυ. Τελικά πήγαμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 το βράδυ. Μιλάμε για φαρσοκωμωδία. Άραγε ο Πετσας είναι υπουργός σε άλλη κυβέρνηση;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα έγγραφα για μετακίνηση μετά τις 00:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Δείτε τα έγγραφα για μετακίνηση μετά τις 12:30

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3 (αυξημένη επιτήρηση) και 4 (αυξημένου κινδύνου) γίνεται υποχρεωτική η μάσκα παντού και επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες από τις 00:30 έως και τις 05:00.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στα έγγραφα που χρειάζονται οι πολίτες για να κινούνται μετά τις 00:30. Ο ίδιος διευκρίνισε πως: «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00».

Πού ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα:

  • Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.
  • Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

Χαρδαλιάς: Το μεγάλο στοίχημα είναι να σταματήσουμε την επέκταση

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ, στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων, με προοπτική τη μείωση μέσα στο επόμενο επταήμερο της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού είναι το μεγάλο «στοίχημα» και για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Ο υφυπουργός συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία, ιδιαίτερα κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Μακεδονία», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, θα συγκρατηθεί η έξαρση των κρουσμάτων.

thessaloniki-lockdown

«Από αύριο το στοίχημα είναι ένα, να γίνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε να παραμείνει η κατάσταση σταθερή, να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουμε και στη Θεσσαλονίκη να σταματήσουμε την επέκταση, την μετάδοση του ιού και να εξασφαλίσουμε ότι, υπό οποιεσδήποτε, συνθήκες δε θα περάσει η Θεσσαλονίκη σε ένα επόμενο στάδιο, το οποίο είναι ολέθριο. Ένα lock down είναι εξαιρετικό ολέθριο για τις οικογένειες, για τις επιχειρήσεις, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά να εξασφαλίσουν προς το ζην».

«Άρα, όλη μας η λογική είναι από αύριο να έχουμε πολύ στοχευμένες δειγματοληψίες, πολύ στοχευμένους ελέγχους ενεργοποίηση των πάντων και κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα» πρόσθεσε ο υφυπουργός. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις ενδεχόμενες μετακινήσεις έξω από την πόλη, ενόψει του εορταστικού τριημέρου, που με την προσθήκη του Σαββατοκύριακου γίνεται πενθήμερο, συνιστώντας μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων.

«Προσοχή, στις όποιες μετακινήσεις ,διότι το να μεταφερθεί το ιικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή, είτε αφορά τις όμορες περιοχές, είτε οποιαδήποτε ταξίδια ,νομίζω θα είναι ολέθριο. ‘Αρα, οπωσδήποτε μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις».

Shares