Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:30 στην Αττική εισηγούνται οι επιδημιολόγοι

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Τι ισχύει πλέον με τα νέα μέτρα στην Πρωτεύουσα και σε όλη την χώρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Την πρότασή τους για απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμα νωρίτερα πρόκειται να συζητήσουν σήμερα τα μέλη της επιτροπής των επιδημιολόγων, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα των νέων κρουσμάτων στην Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το βράδυ στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις που βρίσκονται στα όρια του συναγερμού, θα είναι ένα ισχυρό μέτρο περιορισμού του κορονοϊού, έτσι ώστε να αποφευχθούν σκληρότερα μέτρα.

Μάλιστα, ένα από τα επιχειρήματα των επιδημιολόγων στην πρόταση που θα καταθέσουν στην κυβέρνηση, είναι ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας R0 στην Αττική έχει φτάσει το 1,3 και ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων είναι πιο αργός στο λεκανοπέδιο.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη όπου ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει ανέβει στο 2,4, το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να μετατρέψει το Νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” σε Νοσοκομείο covid-19.

Τέλος, ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τα Ιωάννινα και την Καστοριά, όπου έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των νέων μολύνσεων, αφού οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και εφάρμοσαν σωστά τα περιοριστικά μέτρα.

Shares