Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

«Απαφάλισε» ο Πομπέο κατά της Τουρκίας: Η απόκτηση των S-400 είναι “δώρο” στη Ρωσία

«Aπασφάλισε» ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά την διάρκεια της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του NATO, ασκώντας σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 από την Άγκυρα…

Ο Πομπέο στην παρέμβασή του χαρακτήρισε ως προκλητικές τις ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχές όπως η Λιβύη, η Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ μίλησε σε σκληρό ύφος για την επιλογή της Άγκυρας να αποκτήσει τους πυραύλους S-400, που τους χαρακτήρισε ως «δώρο» στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo), σε μια ασυνήθιστη για τα νατοϊκά δεδομένα παρέμβαση στο πλαίσιο της συνάντησης ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι υπογράμμισε τις προκλητικές, όπως τις ανέφερε, ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε λέγοντας ότι η απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, αποτελεί «δώρο για τη Ρωσία» από ένα νατοϊκό σύμμαχο, όπως σημειώνουν.

Κατέληξε, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, λέγοντας ότι θα πρέπει να επανεκκινήσει ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης, ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares