Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ανυποχώρητα αρνητικός ο Μενέντεζ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Αποκαλυπτικό διάλογο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας είχε δημοσιογράφος του Politico για τα F-16 και το ενταξιακό Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ


Εμμένει στην αρνητική του θέση κατά της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία ο Μπομπ Μενέντεζ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε δημοσιογράφος του Politico.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άντριου Ντεζιντέριο, ο οποίος καλύπτει θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ανέφερε πως, σε συζήτηση που είχε με τον Μενέντεζ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ξεκαθάρισε πως «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία». «Ο Μπάιντεν είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πως υποστηρίζει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των Μενέντεζ και Ρις» σχολίασε στη συνέχεια ο Ντεζιντέριο.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος συζήτησε με τον Μενέντεζ το ζήτημα Φινλανδίας και Σουηδίας, με τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών να αποκαλύπτει πως «η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων σκοπεύει να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να ψηφίσει την επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Τι είχε πει ο Μπάιντεν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στο θέμα πώλησης F-16 στην Τουρκία είχε αναφερθεί ο Τζο Μπάιντεν κατά την παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Είπα στον Ερντογάν αυτό που του είχε πει και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε αυτό. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τα F-16 πρέπει να πωληθούν, αλλά και να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα… όμως το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει… Νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε» σημείωσε ο Μπάιντεν, απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

 

πρωτο θεμα

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares