Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Τα μέτρα που εξετάζει το Υπ.Παιδείας … (βίντεο)

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος προκειμένου να ανοίξουν οι εκπαιδευτικές δομές για το νέο σχολικό έτος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλος ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας εστιάζεται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου. Παρά ταύτα, το επιτελείο της υπουργού Νίκης Κεραμέως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υγειονομικές Αρχές και θα είναι προετοιμασμένο για όλα τα πιθανά σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων.

Κατά τις ίδιες πηγές, ένα από τα βασικά μοντέλα που συζητούνται γι’ αυτή την περίπτωση είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα.

​Στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα αυτό να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα.

Κεραμέως: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός επανέλαβε ότι το άνοιγμα έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, όμως διευκρίνισε ότι μέχρι τότε θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, «τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη που έχει δρομολογηθεί σε πέντε εβδομάδες και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων».

​Επιπλέον, μίλησε για το ενδεχόμενο να ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία και στην επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε στη συνέχεια και επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

​Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία, και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, η κυρία Κεραμέως είπε, καταλήγοντας, πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και διά ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Οι δηλώσεις της υπουργού Νίκης Κεραμέως για τα σχολεία:

https://youtu.be/nBiJB0aAcDo

Shares