Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το επικίνδυνο όνειρο του ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Θέλει την απόκτηση πυρηνικών όπλων αλλά έρχεται αντιμέτωπος με πολλά εμπόδια…

Πολλά είναι τα εμπόδια που εμποδίζουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτύχει το όραμά του  και να αποκτήσει τα  πυρηνικά  όπλα σύμφωνα με όσα γράφει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιάσαρ Γιάκς στην  ιστοσελίδα του Arab News. 

 

 

Ο Ερντογάν  φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο για άλλες χώρες να διαθέτουν πυρηνικά όπλα, ενώ η Τουρκία δεν είχε κανένα, προτρέποντας να εξεταστεί το θέμα παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν παραλάβει τους s-400.

Η Τουρκία έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ορκιστεί ότι δεν θα ασκήσει πυρηνικά όπλα. Η Τουρκία έχει επίσης δεσμευτεί για τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών του 1996, για το καθεστώς ελέγχου των τεχνολογιών πυραύλων που απαγορεύει τη διάδοση των βαλλιστικών πυραύλων με χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα και τον Κώδικα Συμπεριφοράς της Χάγης κατά της διάδοσης των βαλλιστικών πυραύλων του 2002, ανέφερε ο Yakış.

 

“Εάν η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θα πρέπει πρώτα να αποσυρθεί από όλα αυτά τα διεθνή μέσα. Αν τα αποκτήσει χωρίς να αποσυρθεί από αυτές, θα αντιμετωπίσει κυρώσεις “, είπε.

 

Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει πυραύλους ικανούς να παράσχει ένα πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο, οπότε θα πρέπει είτε να αναπτύξει τη δική της είτε να βρει μια χώρα πρόθυμη να την προμηθεύσει, πρόσθεσε.

“Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η εγκατάσταση στην Τουρκία θα ακολουθήσει την απότομη κίνηση του Ερντογάν”, δήλωσε ο Γιακίς. “Αλλά, μακροπρόθεσμα, η ιδέα του Ερντογάν μπορεί να κερδίσει έλξη με το κοινό”.

Με πληροφορίες από ahvalnews-com

Shares