Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο σε γλέντι στα Χανιά…

Απέναντι σε οργισμένη αντιμετώπιση από συνδαιτυμόνες σε γλέντι κατ΄οίκον, ήρθαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές, διασταυρωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά είχε οργανωθεί ένα πρόχειρο γλέντι, για τον εορτασμό σε εκκλησάκι που διατηρούνταν σε σπίτι γνωστού άνδρα της περιοχής. Παρότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συστάσεις από την αστυνομία για τα μέτρα που ισχύουν σε περιπτώσεις κοινωνικών συναθροίσεων λόγω του κορωνοϊού στους ιδιοκτήτες, η μάζωξη τελικά δεν αναβλήθηκε.

Αποτέλεσμα αυτού, η μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση στο σημείο, με δεκάδες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Διοικητή, να καταφθάνουν στο σημείο.

Μάλιστα υπήρχε και παρουσία δικαστικού λειτουργού που ενημέρωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να παρευρίσκεται τόσος κόσμος μαζεμένος σε τέτοιον χώρο – ανεξάρτητα του ότι ήταν ανοιχτός (υπάρχει όριο στις κοινωνικές εκδηλώσεις τα 50 άτομα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα).

Τους γιούχαραν – Διέφυγε ο ιδιοκτήτης, καταζητείται για το αυτόφωρο

Η πολυπληθής και οπλισμένη αστυνομική παρουσία όμως, έτυχε αντιμέτωπη μιας έντονης αντίδρασης από το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποδοκιμασίες, γιουχαρίσματα και προπηλακισμούς προς τις αρχές, δίχως να καταφέρει να απομακρύνει τους παρευρισκόμενους.

Μαρτυρίες από το σημείο αναφέρουν πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατόρθωσαν να διαλύσουν τον κόσμο που βρισκόταν στην μεγάλη αυλή του οικήματος, ενώ η ένταση δεν έλειψε σε πολλές περιπτώσεις μέχρι να διευκρινιστεί το τι πρέπει να γίνει.

Στο γλέντι, είχε προσκληθεί και έπαιζε γνωστός καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής ο οποίος συμμετείχε στις διαβουλεύσεις, ενώ μετά από την πρώτη αναστάτωση και τις στιγμές έντασης που ακολούθησαν απέναντι στους αστυνομικούς, αναζητώντας τον ιδιοκτήτη ώστε να τον συλλάβουν, διαπίστωσαν ότι είχε διαφύγει, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Παρόλα αυτά του βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 για την παράβαση των μέτρων, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος του και παράλληλα καταζητείται από την αστυνομικές αρχές σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία, έχοντας αποφύγει τη σύλληψη.

Επίσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βεβαιώθηκαν αρκετά πρόστιμα των 150 ευρώ έκαστο για τις σχετικές παραβάσεις σε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους.

Πηγή¨zarpanews.gr

Shares