Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ανθρωποκτονία στη Φολέγανδρο: Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μετά τα ισόβια στον δολοφόνο του παιδιού της

Η γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Ο δράστης καταδικάστηκε όμως ο Γολγοθάς που ανεβαίνει η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας, μοιάζει ατελείωτος…

Ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, κρίθηκε ένοχος με ποινή ισόβιας κάθειρξης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο.

«Μου έχει αφήσει έναν σκοπό, να προχωρήσω στα βήματά της και να γίνω η φωνή της όσο γίνεται, να μην ξεχαστεί ποτέ, να μπορέσει να βγει κάτι καλό για την κοινωνία. Σίγουρα ένα αίσθημα δικαίωσης το νιώθουμε, όμως δικαίωση για μας, το έχω ξαναπεί, θα ήταν να γυρίσει πίσω το παιδί μας», είπε η μητέρα της μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό «Ήταν μια εμβληματική δίκη. Δυστυχώς γι’ αυτήν την υπόθεση, λαμβανομένου υπόψιν του βασανισμού του κοριτσιού πριν την πετάξει ο δράστης στη θάλασσα, ήταν αυτό που στη συνείδηση των δικαστών και των ενόρκων δεν μπορούσε να ξεπεραστεί», είπε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, οι κακώσεις που είχε το θύμα στο πρόσωπο και το κεφάλι προήλθαν από τα χτυπήματα που της προκάλεσε ο δράστης, ενώ στη συνέχεια ο 30χρονος δεν έκανε καμία προσπάθεια να σώσει την ατυχή κοπέλα αφού την πέταξε στη θάλασσα.

 

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη. Το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς, το είχαν ανασύρει από τη θάλασσα λιμενικοί, ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό καθώς τα βαριά χτυπήματα που είχε υποστεί πέφτοντας στους βράχους δεν τις επέτρεψαν να αντιδράσει.

 

newsit.gr

Shares