Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Άντε γαμ… είπε σε γνωστό δημοσιογράφο έξαλλη στον αέρα …. (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμός από τους κατοίκους για τη δικαίωση που περίμεναν εδώ και επτά μήνες και όπως λένε, δεν ήρθε -«Οι 100 άνθρωποι στο Μάτι δεν πέθαναν ανασταλτικά», λένε εξοργισμένοι- Επίθεση κατοίκου σε δημοσιογράφο.Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί η άσκηση ποινικής δίωξης… σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

Η δικαίωση που περίμεναν εδώ και επτά μήνες, όπως λένε οι κάτοικοι, δεν ήρθε.

«Δεν γίνεται να θεωρώ δικαίωση μια ενδεχόμενη ποινή πέντε ετών που μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι 100 άνθρωποι στο Μάτι δεν πέθαναν ανασταλτικά. Μου φαίνεται άδικο. Πέρασα 66 ημέρες στο νοσοκομείο, έχω κάνει δυο επεμβάσεις και πρέπει να κάνω άλλες δύο ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να περπατήσω», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Αισθάνομαι θυμό. Τόσο για την κατηγορία του πλημμελήματος όσο και τον ανασταλτικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει η ποινή», λέει η ίδια.

Ενδεικτικό της οργής που επικρατεί στο Μάτι είναι η έκρηξη κατοίκου το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Απαντώντας στο δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα, ο οποίος έκανε αναφορά για άναρχη δόμηση της περιοχής, η κάτοικος είπε: «….Την κάθε μ… του κάθε δημοσιογράφου, να μου απαντήσει τι ο κ. Χατζηνικόλας; Ο Βουτζάς είναι άναρχη δόμηση; Ο Βουτζάς είναι εντός σχεδίου. Από εκεί δεν μου ήρθε η φωτιά; Έξω από τα σπίτια τους οι περισσότεροι είναι νεκροί επειδή δεν ακούστηκε μια σειρήνα. Εγώ έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα, αδειάζαμε πολυκατοικίες παίρναμε τους νεκρούς με τα χέρια και τους πηγαίναμε στα ασθενοφόρα. Τι να την κάνω εγώ την απάντηση του κ. Χατζηνικόλα, να σας πω εγώ που να την βάλει την απάντησή του ο κ. Χατζηνικόλας».

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/2081908545177557/

Αντώνης Φούσας: Οι παραλείψεις είναι μεγαλύτερες από τη φωτιά στην Ηλεία

Την ποινική δίωξη για πλημμελήματα που ασκήθηκε σε 20 πρόσωπα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σχολίασε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων.

Ο Αντώνης Φούσας είχε αναλάβει το 2007, 30 υποθέσεις μετά τη φονική φωτιά στην Ηλεία.

«Την υπόθεση της Ηλείας την είχε χειριστεί το γραφείο μου. Είναι ακριβώς η ίδια υπόθεση, εκεί κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο και καταδικάστηκαν. Είναι η ίδια υπόθεση και εδώ μπορώ να πω ότι οι παραλήψεις, είναι μεγαλύτερες. Οι κατηγορίες στον Πύργο ήταν επίσης σε βαθμό πλημμελήματος», ανέφερε ο Αντώνης Φούσας.

Βασίλης Κικίλιας: Aπό την πρώτη ημέρα υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης

«Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει δόλος εξ ού και τα πλημμελήματα, αλλά σε πολιτικό επίπεδο οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο θα αναλάμβανε την ευθύνη ο ίδιος να υποβάλει ενδεχομένως την παραίτησή του μετά το θάνατο 100 ανθρώπων», είπε στον «Θέμα 104,6», ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από την πρώτη ημέρα υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης, σας θυμίζω τις φωτογραφίες από το δορυφόρο του κ. Παππά» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Μετά από 7 μήνες πιστεύουν κάποιοι ότι το πράγμα θα λειανθεί. Ξεχνάει ο κόσμος τους νεκρούς του;» αναρωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε την παραίτηση της Ρένας Δούρου

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με δηλώσεις που έκανε το απόγευμα τις Δευτέρας από το Μάτι, ζήτησε την παραίτηση της Περιφερειάρχη Αττική, Ρένας Δούρου

«Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί. Και είναι στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη μνήμη των εκατό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Ευθύνες, που τόσο η ίδια, όσο και ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του, προσπάθησαν με τόση αναλγησία να αποποιηθούν», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Οργή και στα Social Media 

 

https://twitter.com/Bill_Del/status/1103032161123348482?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1103032161123348482&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F870806%2Forgi-gia-to-plimmelima-me-tous-100-nekrous-sto-mati%2F

Ποινική δίωξη για πλημμελήματα σε 20 πρόσωπα

Οι εισαγγελικές αρχές έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος των 20 ατόμων για:

-Εμπρησμό από αμέλεια,
– Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και τέλος για
-Σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα παραπάνω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη. Ωστόσο, η προβλεπόμενη ποινή μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσει ως και τα δέκα χρόνια.

Πλέον, μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων η δικογραφία για το Μάτι διαβιβάζεται σε ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της και παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

πρωτο θεμα

Shares