Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου – Στήνουμε μνημείο του Γκότσε Ντέλτσεφ σε συμφωνία με τους Βούλγαρους

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Βουλγαρία και συναντήθηκε με τον  ομόλογό της Ρούμεν Ράντεφ - Ορθοδοξία News Agency

Σε μια περίοδο που οι Σκοπιανοί έλαβαν “μακεδονική” γλώσσα και από την άλλη οι Βούλγαροι σχεδιάζουν σε μελλοντική διάλυση του κρατιδίου των Σκοπίων, τέτοιες κινήσεις της προέδρου κ. Σακελλαροπούλου  είναι πολύ πολύ επικίνδυνες.

Δείτε τις δηλώσεις των δύο προέδρων για το άγαλμα του Γκότσε Ντέλτσεφ

«Θα υποστηρίξω την πρωτοβουλία για την ανέγερση αναμνηστικής πλακέτας στον Γκότσε Ντέλτσεφ στο χωριό Καρυές [ονομασία οθωμανικής εποχής Μπάνιτσα] στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη δολοφονία του, που θα γίνει το 2023».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα στο χωριό Καρυές στον Ντέλτσεφ, τον οποίο η Βουλγαρία θεωρεί επαναστάτη της.

«Η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν παραμερίσει όλες τις αντιφάσεις στο παρελθόν και αποτελούν σήμερα πρότυπο και παράδειγμα στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεννόησης», είπε ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους.

«Δεν βλέπω πρόβλημα. Η Ελλάδα, που είναι κυρίαρχο κράτος και αποφασίζει για τα μνημεία στην επικράτειά της, θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία για ένα τέτοιο μνημείο, ειδικά αφού ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι υπερασπιστής της ελευθερίας όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το σε ποια χώρα ζούσαν». είπε ο Ράντεφ, μετέδωσε το BGNES.

«Για μένα το μέλλον του κόσμου είναι σαν πεδίο πολιτιστικής συνεργασίας», παρέφρασε ο Ράντεφ τα λόγια του Γκότσε Ντέλτσεφ και τόνισε ότι αυτό ακριβώς κάνουν σήμερα με την Ελλάδα.

«Εάν υπάρξει αίτημα να τοποθετηθεί αναμνηστική επιγραφή στον Γκότσε Ντέλτσεφ στις Καρυές, οι αρμόδιες αρχές θα το εξετάσουν», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελλάδος Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με πληροφορίες από olympia.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares