Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ανώγεια: Ξεσπάματα οργής και πόνου για το διπλό φονικό! Ανοίγουν κλειστά στόματα για το έγκλημα…..

Θρήνος στα Ανώγεια μετά το διπλό φονικό που βύθισε την περιοχή στο πένθος. Ανατριχιαστικές εικόνες λίγο πριν την πρώτη κηδεία. Έπεσαν νεκροί ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Λευτέρης Καλομοίρης. Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις. Φόβοι για βεντέτα με νέες εικόνες.

Τα σπίτια των δύο οικογενειών που ενεπλάκησαν στο διπλό φονικό, βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο. Γείτονές τους, ήξεραν πως οι άσχησες τους ήταν άσχημες εξαιτίας των διαφορών που τους χώριζαν, αλλά κανείς τους δεν περίμενε τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (02-05-2020). Ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Λευτέρης Καλομοίρης έπεσαν νεκροί και ο φόβος για βεντέτα είναι διάχυτος στα Ανώγεια.

Τα ξεσπάσματα των συγγενών του Γιώργου Ξυλούρη είναι αλλεπάλληλα από το πρωί. Το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, καταγράφηκε ακόμα ένα. Λίγες ώρες πριν την κηδεία του 30χρονου, το θερμόμετρο ανέβηκε. Συγγενείς του αδικοχαμένου πατέρα διαμαρτύρονται επειδή η αστυνομία, για λόγους ασφαλείας, δεν επέτρεψε να φτάσει η σορός στο σπίτι.

Το μεσημέρι, παραδόθηκε ο δράστης που σκότωσε τον 30χρονο δολοφόνο του πατέρα του στην αιματηρή συμπλοκή, χθες το βράδυ στα Ανώγεια. Πρόκειται για τον 29χρονο γιο του 63χρονου θύματος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παρουσιάστηκε το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Ο 29χρονος, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, πυροβόλησε τον 30χρονο, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τον 63χρονο πατέρα του. Οι δύο νέοι διαπληκτίστηκαν. Ο 30χρονος αποχώρησε από το σημείο της έντασης, αλλά επέστρεψε αργότερα οπλισμένος. Ο 63χρονος μπροστά στο όπλο ζήτησε από τον 30χρονο να φύγει και να δώσει τέλος στην ένταση, όμως ο 30χρονος τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Ο γιος του θύματος πυροβόλησε στη συνέχεια τον 30χρονο και τράπηκε σε φυγή. Από την πρώτη στιγμή που οι Αρχές τον αναζητούσαν, υπήρχε η πληροφορία πως είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, μεταφέροντας την πληροφορία ότι σε λίγες ώρες θα παραδοθεί, κίνηση που έκανε τελικά λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι.

Ανώγεια: Έρευνες για τα αίτια του διπλού φονικού
Οι λόγοι του καυγά φαίνεται να μην έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια σύμφωνα με μαρτυρίες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρώτο σενάριο είναι οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας ενός… πάρκινγκ!

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ξυλούρης – σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες – πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη γεγονός που ξεκίνησε τη λογομαχία. Ο καυγάς πήρε τραγικές διαστάσεις καθώς βγήκαν τα όπλα ανάμεσα στους δύο νεαρούς άνδρες. Ο Λευτέρης Καλομοίρης – σύμφωνα με τις μαρτυρίες – όταν είδε τα όπλα μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατέψει με αποτέλεσμα να δεχθεί τη σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο γιος του απάντησε στα πυρά, «αδειάζοντας» το όπλο του στον Γιώργο Ξυλούρη που έπεσε νεκρός.

Φόβοι για βεντέτα στα Ανώγεια
Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν αντιμέτωπα τα μέλη των δυο οικογενειών, η σορός του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο τραυματίας. Στις σορούς των δυο θυμάτων θα γίνει σήμερα νεκροτομή.

Ο φόβος για νέα βεντέτα στα Ανώγεια είναι διάχυτος και η αστυνομική παρουσία στην περιοχή έντονη. Η τοπική κοινωνία παραμένει παγωμένη από το στυγερό έγκλημα που έφερε την περιοχή τους στην κορυφή της επικαιρότητας…

Ποιος ήταν ο Λευτέρης Καλομοίρης
Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο ένας από τους δύο νεκρούς της φονικής συμπλοκής στα Ανώγεια, ήταν γνωστός σε όλη την Κρήτη ως “ντελικανής της μαντινάδας”. Είχε φιλοξενηθεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με αντικείμενο τη λαογραφία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Πηγές: cretalive, creta24, ekriti

Shares