Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τη διαχείριση του τελευταίου κύματος της πανδημίας στην Κίνα όπου οι μαζικές διαδηλώσεις μετά την επαναφορά των αυστηρών περιορισμών κατά της Covid-19 φαίνεται να αιφνιδίασαν τόσο τις κινεζικές αρχές όσο και τις παγκόσμιες αγορές.

Το Πεκίνο χαλάρωσε κάποιους περιορισμούς μετά το ξέσπασμα διαδηλώσεων σε τουλάχιστον οκτώ μεγάλες κινεζικές πόλεις και το Χονγκ Κονγκ. Οι κινεζικές αρχές προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις τις προηγούμενες ημέρες και ενίσχυσαν τα μέτρα ασφάλειας, με τεθωρακισμένα να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάποιες πόλεις.

Ο αντίκτυπος από την επαναφορά των περιορισμών αποτυπώθηκε στην επίσημη έρευνα για τον κλάδο της μεταποίησης που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξε ότι ο μεταποιητικός δείκτης pmi υποχώρησε στο 48,0 το Νοέμβριο από 49,2 τον προηγούμενο μήνα. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 έχασε 0,2% στις 27.968,99 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με το κλίμα να επιβαρύνουν σήμερα τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή υποχώρησε 2,6% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για πτώση 1,5%. Αυτό ακολούθησε την υποχώρηση του Σεπτεμβρίου κατά 1,7%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με οριακά κέρδη 0,05%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 1,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%.

Πηγή: capital.gr

Shares