Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ανοδικά οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Οι μετοχές των τραπεζών και των εταιριών λιανικής πώλησης ηγούνταν της ανόδου σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στην οικονομική ανάκαμψη εν μέσω φόβων για περιορισμό των μέτρων νομισματικής στήριξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,44%. Στη Γερμανία ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 0,32% στις 15.505 μονάδες. Ο FTSE του Λονδίνου κινείται στο +0,25%, ενώ ο γαλλικός DAX διαπραγματεύεται στις 6.588 μονάδες στο +0,58%. Ο FTSE του Μιλάνου σημειώνει άνοδο 0,36%.

Οι μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης και τραπεζών σημείωσαν άνοδο 0,5% και 0,7%, αντίστοιχα.

Οι γερμανικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 0,4% ενόψει της ανακοίνωσης του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος.

Οι επενδυτές αναμένουν τα νέα δεδομένα για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ που θα κυκλοφορήσουν σήμερα Πέμπτη. Επιπλέον, τα αποτελέσματα του ετήσιου τραπεζικού stress test της Fed έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν μετά το άνοιγμα της Wall Street την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο πλαίσιο ομιλίας του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Κογκρέσο, τόνισε πως η τράπεζα δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της από τα ιστορικά τους χαμηλά, παρά την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού σε «υψηλότερα από το αναμενόμενο επίπεδα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Shares