Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Άνω κάτω η Βουλή με τον Κυριάκο Βελόπουλο: Ήπιατε το αίμα των Ελλήνων με μπουρί

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για τον προϋπολογισμό, του ελληνικού κράτους.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης του κράτους, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις του lockdown στην οικονομία, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εθνικά θέματα.

Κυριάκος Βελόπουλος : Ζωντανά η ομιλία του στη Βουλή…

Κυριάκος Βελόπουλος : Ζωντανά η ομιλία του στη Βουλή…

Δημοσιεύτηκε από VoiceNews.gr στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

 

Προτού ξεκινήσω να πω ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα στηρίξουμε την πρόταση του κ. Βαρουφάκη, γιατί εμείς ό,τι είναι σωστό το ψηφίζουμε και κάποια στιγμή πρέπει να δούμε για ποιο λόγο μπήκαμε στα μνημόνια και γι’ αυτά.

Πάμε στον προϋπολογισμό. Και μόνο από την ετυμολογία της η λέξη αυτή -προ + υπολογίζω- βοηθά να καταλάβουμε ότι δεν είναι εύκολο να υπολογίσεις, πόσο μάλλον τώρα που έχουμε τα προβλήματα με τον κορωναϊό. Όμως και τα προηγούμενα χρόνια ήταν αδύνατο, γιατί αν το εξετάσετε θα δείτε ότι όλοι οι προϋπολογισμοί όλων των κυβερνήσεων έπεσαν έξω.

Δυστυχώς ο σχεδιασμός του προϋπολογισμού είναι ελλιπής. Δεν γίνεται να επιδοτείς την οικονομία με δανεικά. Τα χρήματα που παίρνουμε τώρα ως δανεικά θα χρειαστεί να τα πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Και αυτό δεν το είπα εγώ, το είπε ο κ. Σκυλακάκης. Αν είναι να παίρνουμε συνεχώς δανεικά τότε μπορεί ο καθένας να κυβερνήσει. Δυστυχώς ακολουθείτε λάθος πολιτική και αυτό γίνεται εδώ και 10ετίες. Γίνεται μετάθεση των υποχρεώσεων προς το μέλλον, όμως έτσι θάβετε το μέλλον. Και κάπως έτσι φτάσαμε στα μνημόνια.

Είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι επαίρονται οι βουλευτές της ΝΔ στα κανάλια ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται χαμηλότοκα. Όμως κάποια στιγμή τα χαμηλά επιτόκια θα σταματήσουν. Έχετε έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης; Γιατί έτσι και αυξηθούν τα επιτόκια θα πέσουν πάνω μας 100 μνημόνια! Δεν είστε επιχειρηματίες, δεν ασκείτε διοίκηση – εγώ είμαι και έτσι σκέφτομαι τι θα κάνω για να μπορέσω να αντιμετωπίσω την κατάσταση που θα διαμορφωθεί μετά τον κορωναϊό. Εσείς δεν το κάνετε.

Δεν έχετε σχέδιο. Η Ελλάδα σπαταλά χρήματα χωρίς σχέδιο. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την παραγωγή πλούτου; Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Δεν γίνεται να στηρίζουμε τα νοικοκυριά με δανεικά. Αυτά τα δανεικά θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν. Δεν γίνεται το ακαθάριστο δημόσιο χρέος τον Σεπτέμβριο του ’20 να είναι στα 186 δις. Μόνο εμείς σας φωνάζαμε από τον Μάρτιο ότι η ύφεση θα φθάσει στο 11% και εσείς επιμένατε ότι θα 3%, 4%, 5%. Αυτά σας έλεγαν οι σύμβουλοί σας; Γιατί αν σας έλεγαν αυτά πρέπει να τους απολύσετε. Σας συμβουλεύουν λάθος. Όταν οι προβλέψεις των συμβούλων επί των οικονομικών πέφτουν έξω έχουμε θέμα σημαντικό.

Το Νοέμβριο αναβάλατε τις πληρωμές για τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Από τον Ιανουάριο θα γίνει σφαγή. Φόρος εισοδήματος, 5η δόση ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας ’21. Πώς θα τα πληρώσει αυτά ο κόσμος. Θα χρεωκοπήσουν όλοι. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρηματίες έχουν τελειώσει.

Κάνατε προϋπολογισμό και δεν εντάξατε το κατοχικό δάνειο. Γιατί; Ακόμα και η πρόεδρος της δημοκρατίας διέγραψε τον όρο «γερμανικές» από τις πολεμικές επανορθώσεις. Προχθές στις 13 Δεκεμβρίου, κανένα κόμμα δεν έβγαλε μία ανακοίνωση για την επέτειο της σφαγής των Καλαβρύτων, που είναι το σύμβολο των διεκδικήσεων από για τις ναζιστικές θηριωδίες.

Τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός ήθελε και έπρεπε να αντιμετωπίσει την πανδημία. Εμείς φωνάζαμε και στον υπουργό οικονομικών και στους συμβούλους του ότι ήταν ανάγκη να εφοδιαστεί η χώρα με το απαραίτητο νοσηλευτικό υλικό. και εσείς τι κάνατε; Δεν χρηματοδοτήσατε επιχειρήσεις να τα φτιάξουν, αλλά δώσατε χρήματα για να κάνουμε εισαγωγές. Αυτό δείχνει ότι ως κυβερνώντες δεν έχετε αντανακλαστικά.

Μιλούν όλοι για αύξηση εισοδήματος. Εγώ δεν θα πω να δώσουμε αυξήσεις, αλλά στη θέση σας θα επιχειρούσα να βάλω τέλος στην αισχροκέρδεια. Αν δείτε τις αυξήσεις των τιμών των τελευταίων 2 μηνών θα τρομάξετε. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: το ρύζι από 1,54 ευρώ που είχε στις 3/11 στις 10 του μηνός έφθασε στα 1,65 ευρώ. Δηλαδή αν κάποιος παίρνει 500 ευρώ το μήνα χάνει το 50% του εισοδήματός του από την αισχροκέρδεια. Ενώ αν την πατάξετε θα μείνουν λεφτά στην τσέπη του πολίτη. Δεν χρειάζεται να είστε φωστήρες ή διάνοιες ή τρομεροί οικονομολόγοι. Χρειάζεται να βρούμε ανθρώπους που σκέφτονται πρακτικά. το 2020 οι Έλληνες είχαν απώλεια του εισοδήματός τους της τάξεως του 12%, οι οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 1,8 δις, τα ακίνητα είναι σε ασφυξία και εσείς φέρνετε για το 2021 φόρους 3,6 δις. Μα τους έχετε πιει το αίμα με το μπουρί της σόμπας. Υπάρχει κρίση. Τα μαγαζιά δεν δουλεύουν. Δεν τζιράρουν. Πώς θα πληρώσουν;

Έχουμε τους συνταξιούχους, που υπέστησαν περικοπές και περιμένουν να πάρουν τα καθυστερούμενα. Εχουμε ανθρώπους που έχουν βγει σε σύνταξη και χρήματα δεν έχουν πάρει εδώ και χρόνια. 420.000 συντάξεις εκκρεμούν. Γιατί δεν τους πληρώνετε; Για να μπορέσει να κινηθεί χρήμα στην αγορά; Γιατί καταφεύγετε σε λογιστικές αλχημείες; Πώς θα τα βγάλουν πέρα οι ηλικιωμένοι; Και σαν να μην έφτανε αυτό πετσοκόψατε και τα αναδρομικά τους.

Επίδομα ανεργίας: έχετε γίνει Χουντίνι της οικονομίας. Οι μακροχρόνια άνεργοι από το 1ης Μαρτίου θα πάρουν 400 ευρώ. Και όσοι έμειναν ανεργοι πριν από αυτή την ημερομηνία γιατί δεν παίρνουν χρήματα; Τι φωτογραφική διάταξη για λίγους είναι αυτή;

Δεν έχετε κάνει καμμία μέριμνα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, για τους εποχικούς υπαλλήλους. Στους ελεύθερους επαγγελματίες δίνετε την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αυτό σημαίνει ότι τους δώσατε δανεικά. Μισά χρήματα είναι δανεικά και μισά είναι επιδότηση. Είναι δυνατόν να κάνετε κοινωνική πολιτική με χρήματα των ίδιων των πολιτών; Βάζετε τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους ενοικιαστές να συγκρουστούν για τη μείωση του ενοικίου εν μέσω κορωναϊού. Ζητάτε από τους επιχειρηματίες να πληρώσουν τα 5/8 του δώρου χριστουγέννων όταν δεν έχουν έσοδα. Τι απόφαση είναι αυτή; Πώς θα γίνει; Και από την άλλη βλέπουμε ότι πολλοί επιχειρηματίες αντιδρούν. Οι καταστηματάρχες της Πάτρας κατέθεσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στον Δήμαρχο. Στο Ηράκλειο ακούω ότι συζητείται το άνοιγμα των καταστημάτων παρά το lockdown. Ξέρετε γιατί γίνονται αυτά; Γιατί έχετε τα μαγαζιά κλειστά, τους επιχειρηματίες χωρίς έσοδα και με όλες τις υποχρεώσεις! Οι μικροπωλητές από την Ξάνθη διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο παζάρι της πόλης. ΟΙ αίθουσες εκδηλώσεων είναι όλες κλειστές και δεν έχετε κάνει καμμία μέριμνα για τους εργαζόμενους σε αυτές.

 

Εκεί όμως που είστε απλοχέρηδες είναι τα πρόστιμα. Στην Ολλανδία με βασικό μισθό 1.700 ευρώ το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας είναι 90 ευρώ. Στην Γερμανία με βασικό μισθό 1.500 ευρώ το πρόστιμο είναι 150 ευρώ. Στην Ελλάδα με βασικό μισθό 500 ευρώ το πρόστιμο είναι 300 ευρώ.

Επίσης δεν κατάλαβα αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης για συνδιαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης; Το είπε χθες εδώ στην βουλή. Και επειδή πολλά λέγονται για συγκυβέρνηση και συνδιαχείριση, ήθελα να ρωτήσω: Δεν σας ψήφισε ο κόσμος; Γι’ αυτό δεν είστε κυβέρνηση; Εκτός αν το πάτε για συγκυβέρνηση και αρχίζει να ωριμάζει αυτό σαν ιδέα.

Χαίρεστε εσείς στη ΝΔ, ο φίλος μου ο Άδωνις χτυπιόταν για το ΕΣΠΑ. Μα το ΕΣΠΑ σημαίνει παραγωγική ανασυγκρότηση, σημαίνει ανάπτυξη. Όταν λοιπόν μιλάμε για ανάπτυξη στο μυαλό μου έρχεται μια βιοτεχνία, μια βιομηχανία που θα απασχολούν κόσμο. Εσείς τα χρήματα τα δώσατε στην «βοήθεια στο σπίτι» και σε επιδόματα. Είναι δυνατόν; Παραγωγική ανασυγκρότηση σημαίνει ότι βγάζω λεφτά, τα δίνω όπου χρειάζεται για να προωθήσω έργα ανάπτυξης. Δεν σημαίνει δανείζομαι υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας για να κάνω κοινωνική πολιτική, που πρέπει να την κάνω, αλλά όμως πρέπει να την κάνω με παραγωγή πλούτου. Πρέπει να παράξουμε πλούτο για να πάμε μπροστά. Η κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμά της και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι δυσαρεστα για την κυβέρνηση. Θα μου πείτε ευθύνεται η πανδημία. Ναι. Πάντα υπάρχει μια δικαιολογία για την αποτυχία, την οποία όμως πληρώνει ο λαός.

Δολοφονήσατε το λιανεμπόριο. Και εμάς η οικονομία μας βασίζεται σε δυο πυλώνες: το λιανεμπόρια και τον τουρισμό. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν έκλεισαν τα καταστήματα. Λειτούργησαν κανονικά. Και σε άλλες που είχαν κλείσει άνοιξαν για τα Χριστούγεννα. Εσείς κλείσατε τα πάντα. Χρησιμοποιήσατε και τον όρο lockdown που αναφέρεται στους φυλακισμένους. Και κατά βάθος έτσι είναι. Φυλακισμένους έχετε τους Έλληνες.  Και τώρα που η Γερμανία κλείνει τα καταστήματα, εσείς το μόνο που κάνετε είναι να πανηγυρίζετε λέγοντας ότι «να και η Γερμανία κάνει το ίδιο». Ξέρετε όμως τι κάνει η Γερμανία; Η κυβέρνηση λοιπόν στην Γερμανία, για κάθε μαγαζί που κλείνει του εξασφαλίζει το 75% του τζίρου του. Κάντε κι εσείς! Αν το κάνετε όλοι θα σας ευχαριστούν. Αλλά εσείς όχι μονο κλείνετε τα μαγαζιά, αλλά δεν τους δίνετε βοήθεια και τους φορολογείτε κιόλας.

Ποιες είναι οι προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ; Εμείς προτείνουμε το πρόβλημα της πανδημίας να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία για ανάπτυξη. Ακούστε:

Η έκθεση Πισσαρίδη λέει ότι πρέπει να αυξήσουμε τις εξαγωγές. Πείτε μου τι μπορούμε να εξάγουμε; Πώς θα εξάγουμε όταν δεν παράγουμε; Όταν εμείς έχουμε βιομηχανική παραγωγή 8% – 9% του ΑΕΠ, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 15%. Πώς θα εξάγουμε όταν κάνουμε εισαγωγές ακόμα και οπωροκηπευτικών; Τι μπορούμε να κάνουμε; Να ασκήσετε πιέσεις στην ΕΕ να δεσμευτεί για εξαγωγή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις ευρωπαΪκές χώρες, ώστε να βγάλουμε χρήματα και να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Να το ζητήσουμε όλοι! Να ασκήσουμε πιέσεις. Να διεκδικήσουμε. ΟΙ Γερμανοί το έκαναν το 1953. Υποχρέωσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να παίρνουν προϊόντα τους για να βγάλει το χρέος της.

Δεν μπορείς να επιδοτείς την ανεργία. Πρέπει να επιδοτείς την εργασία. Δώστε κίνητρα για να πάνε οι άνεργοι σε εταιρείες και να εργαστούν.

Μεταχρονολογημένες επιταγές: Θα αναστενάξει ο κόσμος από τις ακάλυπτες επιταγές. ΟΙ άνθρωποι δεν θα μπορούν να πληρώσουν.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Τα πιο πολλά δάνεια τα πήραν τα μεγάλα κεφάλια. Αντί να πάνε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που παράγουν προϊόντα, τα πήραν ο ΜΠόμπλας, ο Μυτιληναίος κλπ. και πήγαν σε εταιρείες ρεύματος. Πήγαν δηλαδή σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες. Από τα 19,4 δις που είναι να πάρει η Ελλάδα, τα 4 δις θα πάνε για τον κωδικό 3. Τι είναι ο κωδικός 3; Αφορά την Απασχόληση Δεξιότητας και Κοινωνικής Συνοχής. Ο κωδικός 3,3 αφορά δαπάνες για την  υγεία και ο κωδικός 3,4 δαπάνες για ΛΟΑΤΚΙ, λαθρομετανάστες κλπ. Αυτά τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης! Είστε σοβαροί;

Οι επιχειρηματίες να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη, αφού έχουν τα μαγαζιά τους κλειστά. Η ΔΕΗ έχει πόσους έμμεσους φόρους. Αφαιρέστε τους. Να μην πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες αυτοκινήτου.

Να δώσετε μάχη στην ΕΕ για αναστολή πληρωμών και τα χρήματα αυτά να πάνε σε επενδύσεις.

Υγεία: να αυξηθούν τα κονδύλια για την υγεία.

Αγρότες: καταργήστε το ειδικό τέλος πετρελαίου. Κάντε αναδασμό για 4η και 5η γενεά αγροτικής παραγωγής. Δεν έχετε κάνει αναδασμό εκτάσεων. Με 5 στρέμματα καλλιέργεια δεν γίνεται. Πηγαίνετε στην Ολλανδία και το Ισραήλ να δείτε τι γίνεται. Εχουν τεράστιες εκτάσεις με θερμοκήπια και στην Ελλάδα ο αγρότης παλεύει ακόμα και να βάλει ναϋλον σακκούλες για να φτιάξει αυτοσχέδιο θερμοκήπιο.

Αλιείς: Σε 3 μήνες, τον Μάρτιο του ’21 λήγει η προθεσμία για τον καθορισμό αλιευτικών ζωνών στο Αιγαίο. Ήδη οι αλιείς μας έχουν πρόβλημα με τους Τούρκους αλιείς. Γιατί δεν το κάνετε; Φοβάστε τους Τούρκους; Μα αν τους φοβάστε δεν αξίζετε να κυβερνάτε αυτή τη χώρα.

Κτηνοτρόφοι: Δείτε τι εισαγωγές κάνουμε σε κρέας. Γιατί αυτό σημαίνει ότι στέλνουμε χρήμα στο εξωτερικό. Και μετά προχωρήστε σε αύξηση δραστηριοτήτων σε εκτροφεία και κάντε ελέγχους ποιότητας στα σύνορα στο εισαγόμενο γάλα και το κρέας. Και τότε θα δείτε πόσα σάπια κρέατα και ληγμένα γάλατα θα φύγουν πίσω. Έτσι μειώνουμε το εμπορικό ισοζύγιο.

 

Η Τουρκία θα κατασκευάσει 150 υπόγεια υδατοφράγματα το 23. Εμείς τι κάνουμε; Τα δικά μας αρδευτικά κανάλια είναι κατασκευασμένα από τη Χούντα. Είναι κάτι τσιμεντένιες κατασκευές που τις βαράει ο ήλιος. Δεν έχουμε κάνει καμμία προσπάθεια βελτίωσης.

Επαναπατρισμός των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν φύγει στην Βουλγαρία. Μειώστε το φόρο για τις εταιρείες που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για τζίρο 5,5 δις το έτος. Είναι 6.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 53.000 ανθρώπους. Και έχουν πάει στην Βουλγαρία, η οποία έχει θέσει βέτο κατά της Ελλάδας υπέρ της Τουρκίας!

Μείωση του φορολογικού συντελεστή τις επιχειρήσεις.

Κατάργηση των τεκμηρίων. Όταν κάποιος κάνει μια αγορά θα παίρνει την απόδειξη και θα φορολογείται στο τέλος. Όπως γίνεται και στην Αμερική. Όχι να τον αναγκάζεις να δαπανήσει το 30% και αυτό με κάρτα!

Διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων. Υπάρχουν εταιρείες που θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν. Σβήστε τα πρόστιμα και κάντε αποπληρωμή σε 200 δόσεις. Θα μου πείτε δεν σας αφήνει η τρόϊκα; Τότε να φύγετε από την καρέκλα και να αφήσετε να κυβερνήσει η τρόϊκα. Πείτε ότι δεν σας αφήνει η τρόϊκα για να ξέρει και ο Ελληνικός λαός ποιος τον κυβερνά.

Απάλλαγή από την Εκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης που την είχε επιβάλει ο Βενιζέλος προσωρινά και την άφησε μόνιμα. Κατάργηση του «προσωρινού» ΕΝΦΙΑ, του ΄Τέλους Επιτηδεύματος. όλοι αυτοί είναι φόροι που μπαίνουν προσωρινά και δεν φεύγουν ποτέ.

Να τερματίσουμε την φοροδιαφυγή. Το κράτος υποχρεώνει την εταιρεία να έχει λογιστή. Ο οποίος όμως ποτέ δεν φέρει καμία ευθύνη. Να οριστούν λοιπόν πιστοποιημένα λογιστικά γραφεία και ο λογιστής να είναι υπεύθυνος απέναντι σε αυτά. Έτσι, ούτε οι εταιρείες θα μπορούν να κλέψουν, και το λάθος του λογιστή δεν θα το πληρώνει ο επιχειρηματίας. Θα υπάρχει συνυπευθυνότητα και ο λογιστής θα έχει το άγχος να είναι εντάξει τα βιβλία και να μην γίνονται λάθη.

Κάνατε τους εφοριακούς κυνηγούς κεφαλών. Και αν κάνει ένα λάθος ο εφοριακός, πάει ο πολίτης στο δικαστήριο, όπου θα πρέπει να προκαταβάλει το 50% του προστίμου και να πληρώσει και δικηγόρο και παράβολα και μετά θα περιμένει χρόνια για να βγει η απόφαση. ΜΑ αυτά είναι ένα κράτος που μισεί τους πολίτες. Ποιος εχει κάνει τους εφοριακούς κήνσορες του αλάθητου του εφοριακού; Ποτέ δεν αποδόθηκε ευθύνη σε εφοριακό αν το δικαστήριο δικαίωσε τον πολίτη.

Αύξηση του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων. Υπάρχει ένα πακέτο ανάκαμψης 32 δις που θα πάνε στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης. Τι σημαίνει αυτό; Θα πάνε όλα σε πράσινες επενδύσεις δηλ. θα πάρουμε ανεμογεννήτριες από την Γερμανία. Δεν τις φτιάχνουμε εμείς, οπότε εξυπηρετούμε την Γερμανία. Οι θέσεις εργασίας για κάθε πάρκο ανεμογεννητριών είναι 1 έως 2. Εγώ στην θέση σας θα έφτιαχνα μια βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ή έστω μία βιομηχανία μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Εσείς δεν κάνετε καμμία επιλογή που να έχει βάθος χρόνου.

Η υψηλή τεχνολογία και η εθνική ασφάλεια είναι το μέλλον. Πόσες φορές έχω μιλήσει εδώ μέσα για την κατασκευή drones. Έχουμε το ραντάρΤΗΛΕΜΑΧΟΣ. Να πάρετε τα 6 δις που έχετε προγραμματίσει να δώσετε για τις ανεμογεννήτριες στον Μυτιληναίο και να τα δώσετε για την παραγωγή του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ. Και να προχωρήσετε και σε εξαγωγές.  Δεν πρέπει σε αυτή τη χώρα να κερδίζει μονο ο Μυτιληναίος και ο Κοπελούζος. Πρέπει να κερδίζει και ο πολίτης. Τέλος στην παροχή υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο ραντάρ το έχει η ΕΑΒ εδώ και 5 χρόνια. Προχωρήστε σε συμπαραγωγή αυτόνομων μονάδων για εξαγωγή drones από το Κιλκίς, που το έχουν κατασκευάσει φοιτητές και καθηγητές από το ΑΠΘ. Και το συγκεκριμένο drone μπορεί να φέρει και πυραύλους.

 

Με τους υδρογονάνθρακες τι γίνεται; Εχει τελματώσει η ιστορία. Γιατί δεν κάνετε κάτι. Να επισπεύσουμε τις διαδικασίες.

Προχωρήστε σε μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, που είναι τεράστιο.

Καταργήστε 27 Ανεξάρτητες Αρχές. Το σύνταγμά μας κάνει λόγο για 5 Ανεξάρτητες Αρχές και εμείς έχουμε 32. Αυτές μας στοιχίζουν 400 εκατ. το χρόνο. Και δεν είναι ανεξάρτητες αυτές οι αρχές. Από την εκάστοτε κυβέρνηση διορίζονται.

Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ σε άλλο ένα θέμα. Δεν είμαι κατά των εμβολίων. Κι εγώ κάνω εμβόλια. Αλλά θα αναγκαστώ να αναφερθώ σε αυτό που είπε κάποιος που δεν μπορείτε να τον αμφισβητήσετε. «Δεν γνωρίζουμε τα πάντα γι’ αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα και γι’ αυτόν τον ιό. Πιστεύω στο έργο της πειθούς, αλλά είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε το εμβόλιο πολιτικό». Αυτό το είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν επιμένουμε. Αν νομίζετε κάποιοι από εσάς ότι ξέρετε τα πράγματα καλύτερα από τον Μακρόν όχι ως πρόσωπο αλλα ως ομάδα επιστημονική την οποία διαθέτει, γελιέστε. Ας σιωπήσουμε λοιπόν. Γιατί ο Μακρόν δεν είναι ψεκασμένος. Χρειάζεται προσοχή από όλους μας. Οι επιστήμονες πρέπει να μιλήσουν ελεύθερα. Όχι να δηλώνουν αντίθετοι στις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και εσείς να λέτε ανοίγουμε! Γιατί οι επιστήμονες τον άδειασαν τον πρωθυπουργό. Και τελικά ποιος αποφασίζει στην περίπτωση του κορωναΊού; Οι γιατροί, οι πολιτικοί, ποιοι;

Και σταματήστε να κυνηγάτε την Εκκλησία. Καλλιεργείται χριστιανοφοβία τα τελευταία χρόνια και εσείς καλλιεργείτε το κυνήγι των Εκκλησιών. Συλλαμβάνετε παπάδες, μητροπολίτες, πιστούς. Να δω τι θα κάνει και η Εκκλησία τώρα.

Επίσης, σταματήστε το παραμύθι με την ΕΕ. Η ΕΕ είναι ένα πολιτικό φάντασμα, χωρίς ηγετικές μορφές. Ανατρέξτε πίσω στην ιστορία και δείτε τους αρχηγούς των ευρωπαΪκών χωρών: Κολ, Μιττεράν, Ντ’ Εσταίν. Είναι δυνατόν να συγκριθούν αυτοί με την Μέρκελ; Δεν υπάρχουν ηγεσίες. Μόνη κινητήρια δύναμη είναι τα συμφέροντα της Γερμανίας. Εμείς θέλουμε μία Ευρώπη των λαών και των εθνών. Όχι μια γερμανική Ευρώπη. Και εμείς έχουμε καταντήσει ανυπόληπτοι και από τα λάθη των ηγεσιών μας δεν μας λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν. Μόνο Δένδιας λέει κάποια πράγματα αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα τον στείλετε στο σπίτι του σε λίγο καιρό. Χωρίς σοβαρότητα καταπίνουμε τις τουρκικές βρωμιές στηριζόμενοι στα ευρωπαϊκά οικονομικά πακέτα.

Ο Θουκυδίδης έλεγε ότι στον εχθρό δεν διαμαρτύρεσαι, αλλά τον πολεμάς. Και πιστεύω ότι το μόνο όπλο που έχει η Ελλαδα και μάλιστα πυρηνικό είναι το Βέτο. Θα πρέπει να φέρνουμε βέτο κάθε φορά. Και μόνο ο Παπανδρέου το είχε χρησιμοποιήσει.  Ο Μαΐλης, εγνωσμένης αξίας επιχειρηματίας που ήταν μέλος του Γερμανικού επιμελητηρίου, παραιτήθηκε γιατί δυσαρεστήθηκε από την στάση της Γερμανίας υπερ της Τουρκίας. Εμείς ως πότε θα επιμένουμε στην ανούσια μαρτυρία των διαβημάτων; Επιτέλους πείτε ένα Μολών Λαβέ!

Ο Φουιγιέ στέλεχος του γαλλικού ιδρύματος στρατηγικής έρευνας είπε ότι ήταν λάθος της Γαλλίας να θεωρήσει ότι επειδή στήριξε τους Έλληνες θα έπρεπε απαραίτητα να μας επιστρέψουν την εύνοια.  Δηλαδή αδειάσαμε τους Γάλλους και μας άδειασαν και αυτοί. Κλείσαμε τα Rafale. Και πολύ σωστά κάναμε. Να τα πάρουμε βελτιωμένα όμως, για να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. Σε λίγο καιρό η Βουλγαρία και η Τουρκία θα έχουν πυρηνικά όπλα. Σκεφτείτε το. Είναι υποχρέωση της Ελληνικής κυβέρνησης, γιατί εδώ και 15 χρόνια δεν έχουμε κάνει τίποτα για την άμυνα της χώρας. Πρέπει να πάμε σε δραστικά μέτρα, να είμαστε έτοιμοι γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά με την Τουρκία. Διαφωνώ με την κ. Μπακογιάννη να πάμε στην Χάγη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πούμε τα μεγάλα ΟΧΙ, για να είμαστε νικητές και όχι ηττημένοι.

 

 

Shares