Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Άννα-Μαρία: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Φόρεσε τον γαμήλιο σταυρό στην κηδεία του

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε την Δευτέρα (16/1) τον σύζυγό της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο η σύζυγός του Άννα-Μαρία με τον οποίο ήταν μαζί για εξήντα ολόκληρα χρόνια

Η Άννα-Μαρία απέτισε φόρο τιμής στον σύζυγό της, Κωνσταντίνο, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η 76χρονη Άννα-Μαρία φόρεσε στον λαιμό της τον διαμαντένιο σταυρό που φορούσε στον γάμο της με τον Κωνσταντίνο, πριν από 58 χρόνια.

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο Κωνσταντίνος ήταν τότε 23 ετών και η Άννα-Μαρία 18.

Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Μαρία έφτασε χθες στην κηδεία μαζί με τη νύφη της, τη σύζυγο του Παύλου, Μαρί Σαντάλ, και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Λίγο πριν την είσοδό της για την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, η σύζυγος του τέως βασιλιά ξέσπασε σε κλάματα, χαιρετώντας τον κόσμο που χειροκροτούσε.

Τα νεανικά χρόνια της Άννας Μαρίας
Η Άννα-Μαρία Δάγμαρ Ίνγριδ γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1946 στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ της Κοπεγχάγης.

Είναι το τρίτο παιδί του Φρειδερίκου Θ΄ της Δανίας και της Ίνγκριντ. Ο πατέρας της ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Χριστιανού Ι΄ και της Αλεξανδρινής της Δανίας. Η μητέρα της, από την άλλη, ήταν η μοναδική κόρη του Γουσταύου ΣΤ΄ Αδόλφου της Σουηδίας και της Μαργαρίτας του Κόννωτ.

Η βάπτιση της πριγκίπισσας Άννας-Μαρίας έγινε στις 9 Οκτωβρίου 1946 στην Εκκλησία του Χόλμεν της κεντρικής Κοπεγχάγης. Ανάδοχοί της ήταν ο παππούς της Χριστιανός Ι’ και η σύζυγός του Αλεξανδρινή, ο παππούς της Γουσταύος ΣΤ’ Αδόλφος, ο θείος της Μπέρτιλ της Σουηδίας, ο Βασιλιάς της Νορβηγίας Χάακον Ζ’, ο Γεώργιος της Ελλάδας και της Δανίας, η Μάρθα της Σουηδίας, η Μαρία του Ηνωμένου Βασιλείου, η Δάγμαρ της Δανίας και η Ιουλιάνα της Ολλανδίας.

Μεγάλωσε μαζί με τις αδελφές της Μαργαρίτα, νυν Βασίλισσα της Δανίας, και Βενεδίκτη, ενώ φοίτησε σε δημόσιο σχολείο. Από μικρή είχε κλίση στην κλασική μουσική.

 

newsbomb.gr

 

Shares