Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ανησυχία στη Γερμανία: Οι “Γκρίζοι Λύκοι” σε ρατσιστικό παροξυσμό

Kάθε άλλο παρά καλά είναι τα νέα που φτάνουν από τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης για τους υπερεθνικιστές Τούρκους, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη της (σ.σ. εκτός από πολιτικής και θρησκευτικής) οργάνωσης των “Γκρίζων Λύκων. (Στη φωτογραφία ο Ερντογάν κάνει το σήμα της οργάνωσης.)

Η γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tagesschau, επικαλούμενη πρόσφατη έκθεση της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής, (American Jewish Committee – AJC), δημοσίευσε άρθρο, σύμφωνα με το οποίο οι “Γκρίζοι Λύκοι έχουν μεταβληθεί σε ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα στη Γερμανία.

Η ιδεολογία της οργάνωσης συνοψίζεται, σύμφωνα με το Tagesschau, στην έκφραση μίσους κατά των μειονοτήτων ενώ οι ρατσιστικές της απόψεις διαδίδονται σε ολόκληρη τη χώρα μέσω των 18.000 και πλέον μελών της. Ο Κεμάλ Μποζάι, καθηγητής κοινωνικής εργασίας και κοινωνικών επιστημών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, (International University of Cologne), ήταν ο επικεφαλής της έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό της AJC.

To δημοσίευμα της Tagesschau 

O ίδιος επισημαίνει: “Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι οργανωμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γερμανίας, με πολυάριθμες τοπικές ενώσεις και ομίλους. Η αποστολή τους είναι να ‘υμνούν και να δοξάζουν’ το τουρκικό έθνος καθώς και να διαχέουν ορισμένες ισλαμιστικές θεωρίες και διδασκαλίες. Μεταδίδουν επίσης πολιτικές και ιστορικές συγκρούσεις από τη χώρα καταγωγής τους, την Τουρκία στη Γερμανία, μετατρέποντας σταδιακά την οργάνωση σε δι-εθνικό πολιτικό κίνημα.”

Ο Μποζάι στρέφει επίσης την προσοχή στις διαδηλώσεις που οργανώνονται στη χώρα από κλαμπ ροκ μουσικής και στην ύπαρξη πολλών τουρκο-γερμανών ράπερ, των οποίων τα κείμενα που είναι γεμάτα από αναφορές εναντίον των Εβραίων και των Κούρδων, κερδίζουν την εκτίμηση αρκετών νέων τουρκικής καταγωγής, υπογραμμίζοντας ότι και εκεί η κατάσταση είναι άκρως προβληματική.

Buch von Kemal Bozay: "Kultur der Anerkennung statt Menschenfeindlichkeit" | puzzle | BR Fernsehen | Fernsehen | BR.de

O Κεμάλ Μποζάι 

Η μελέτη καλεί το γερμανικό κράτος και τις αρχές ασφαλείας να αναλάβουν επείγουσα δράση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα για την εξάρθρωση των “Γκρίζων Λύκων” ή όσα ελήθφησαν δεν αποδείχτηκαν αποτελεσματικά. Τον περασμένο Νοέμβριο, τα κόμματα υπέβαλαν πρόταση στο κοινοβούλιο για απαγόρευση οργανώσεων όπως οι “Γκρίζοι Λύκοι”, ακολουθώντας τα βήματα της Γαλλίας.

Die Abgesänge sind zu früh | Jüdische Allgemeine

O Ρέμκο Λίμχουις 

O διευθυντής της ΑJC, Ρέμκο Λίμχουις, δήλωσε ότι η προσοχή των αρχών θα πρέπει να εστιαστεί εξίσου στην Ένωση Τουρκο – Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη, (Union of Turkish – Islamic Cultural Associations in Europe – ΑΤΙΒ), στην Ομοσπονδία Τουρκικών – Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία, (Turkish-Democratic Idealist Associations) και στον Σύλλογο Τουρκικών Πολιτιστικών Σύλλογων στην Ευρώπη, (Association of Turkish Cultural Associations in Europe – ΑΤΒ).

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

Shares