Τρίτη , 21 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Aνεστάλη η στάση εργασίας στη Γραμμή 1 του Μετρό

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η Αθήνα ως τις 2 το μεσημέρι. Στάση εργασίας και στο μετρό από τις 6 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας


Aνεστάλη η στάση εργασίας στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ηλεκτρικός) που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα σε ένδειξη πένθους για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Σύντομα θα ανοίξουν οι σταθμοί που τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέμεναν κλειστοί.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια τέτοια τραγωδία. Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα. Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό τραγικό γεγονός.

Ο σιδηρόδρομος είναι όλα όσα υπάρχουν πίσω από αυτήν την χολιγουντιανού επιπέδου λάμψη, όλα όσα είναι αόρατα από τους φακούς των καμερών. Σήμερα από ντροπή και μόνο, θα έπρεπε να βλέπαμε τις παραιτήσεις όλων αυτών των “φωστήρων” που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο.

Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως ένδειξη πένθους στην εθνική τραγωδία αναστέλλουμε την σημερινή μας κινητοποίηση. Οι καρδιές όλων σήμερα χτυπάνε εκεί στα Τέμπη. Δεν ξεχνάμε τα προβλήματά μας και θα επανέλθουμε σε αυτά. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων οι οποίοι επισημαίνουν ότι θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η συγκοινωνία το συντομότερο δυνατόν.

 

Πού έχει κίνηση τώρα

Αυξημένη κίνηση, υπάρχει σε αρκετά σημεία του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, κίνηση τώρα καταγράφεται και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα εξόδου από ΚΤΕΛ έως Αχαρνών και στο ρεύμα εισόδου από το ύψος της Αττικής Οδού έως και τα ΚΤΕΛ.

Οι οδηγοί θα συναντήσουν μποτιλιάρισμα και επί της λεωφόρου Κηφισίας, από Εθνικής Αντιστάσεως έως και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους της Αττικής

 

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στη λεωφόρο Συγγρού από Λαγουμιτζή έως και τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares