Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ανεπιθύμητη οργάνωση η «Διεθνής Διαφάνεια»

Ο χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητη» συχνά αποτελεί προπομπό για την πλήρη απαγόρευση μιας οργάνωσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας


Ανεπιθύμητη οργάνωση χαρακτηρίστηκε σήμερα από τη Ρωσία, και συγκεκριμένα από τη Γενική Εισαγγελία της χώρας, η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International) που καταπολεμά τη διαφθορά και έχει την έδρα της στη Γερμανία.

«Διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης υπερβαίνουν σαφώς τους δηλωμένους σκοπούς και στόχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας.

«Τυπικά εμφανιζόμενη ως οργάνωση που αγωνίζεται κατά της διαφθοράς σε όλ0 τον κόσμο, επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που συνιστά απειλή για τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητη» έχει εφαρμοστεί σε δεκάδες ξένες οργανώσεις στη Ρωσία από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί αυτήν την κατηγοριοποίηση το 2015 και συχνά αποτελεί προπομπό για την πλήρη απαγόρευση μιας οργάνωσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: newmoney.gr

Shares