Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ανένδοτη η Pfizer παρά τους ξαφνικούς θανάτους – Δεν αλλάζει τις οδηγίες για το εμβόλιο

Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουμε για τη μείωση του θανάτου, της νοσηλείας και της σοβαρής νόσησης, σημείωσε το CDC


Κανονικά προτείνεται να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), που δεν αλλάζουν τις κατευθυντήριες οδηγίες μετά το “προκαταρκτικό σήμα ασφαλείας” που χτύπησε σε ένα σύστημα επιτήρησης, όπως ανακοινώθηκε από το CDC.

Αυτό πρακτικά «έδειξε» την ανάγκη περαιτέρω έρευνας για το εάν το επικαιροποιημένο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού σε άτομα 65 ετών και άνω.

Όπως σημειώνει το CDC, “δεν συνιστάται αλλαγή στην πρακτική του εμβολιασμού. Το CDC συνεχίζει να συνιστά σε όλους, ηλικίας 6 μηνών και άνω, να κάνουν τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19.

Αυτό περιλαμβάνει άτομα που είναι επί του παρόντος κατάλληλα για να λάβουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουμε για τη μείωση του θανάτου, της νοσηλείας και της σοβαρής νόσησης, όπως έχει πλέον αποδειχθεί σε πολλαπλές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες”.

“Παρόλο που το σύνολο των δεδομένων υποδηλώνει επί του παρόντος ότι είναι πολύ απίθανο το σήμα στο VSD να αντιπροσωπεύει πραγματικό κλινικό κίνδυνο, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το κοινό, όπως κάναμε στο παρελθόν, όταν μια από τις παρακολουθήσεις ασφαλείας ανιχνεύουν ένα σήμα. Το CDC και ο FDA θα συνεχίσουν να αξιολογούν πρόσθετα δεδομένα από αυτά και άλλα συστήματα ασφάλειας εμβολίων” υπογραμμίζεται.

Πηγή: newmoney.gr

Shares