Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Μεγάλη Νίκη – Μονο ο Κ. Βελόπουλος ήταν στο πλευρό τους – ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Η ΠΟΕΔΗΝ κέρδισε σήμερα τη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική η παράταση μέχρι τέλη του έτους του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας – λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.

 

Κατά συνέπεια, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, παρέχεται η δυνατότητα στους υγειονομικούς – αρνητές του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid19 – που εργαζόντουσαν σε νοσοκομεία να επανέλθουν στην εργασία τους κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους.

Ειδικότερα η επταμελής σύνθεσης του Γ’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2332/2022 (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιμέκας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλης Ανδρουλάκης), έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την υπουργική απόφαση που καθόριζε τη διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 ν. 4825/2021.

Το Γ΄   Τμήμα του ΣτΕ πριν αποφανθεί έλαβε υπόψη του προγενέστερες αποφάσεις της Ολομέλειας που είχαν κρίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού, όπως είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων, κ.λπ., πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικώς από τα αρμόδια κρατικά όργανα ανάλογα με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη των έγκυρων επιστημονικών παραδοχών.

 

H Ελληνική Λύση και κυρίως ο Πρόεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος είναι το μόνο κόμμα που έμπρακτα έχει στηρίξει τον αγώνα των υγειονομικών για το δικαίωμά τους στην εργασία και το αγώνα του για αποκατάσταση της νομιμότητας (όπως και το ΣτΕ τώρα πια επισήμως αναφέρει).

Το βίντεο ειναι απόδειξη των όσων αναφέρουμε.

Shares