Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Ανδρέας Πάτσης: Τα παράξενα ταξίδια του στο Κόσοβο και τα…κονέ του

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τον πολυτάραχο βίο του δραστήριου πρώην «γαλάζιου» βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, μετά τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, τις εταιρείες ειδικού σκοπού και τις απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ.

Νέο κεφάλαιο στο σκάνδαλο Πάτση η αποκάλυψη για επαφές σε υψηλό επίπεδο που έχει κάνει ο κ. Πάτσης στο Κόσοβο, οι οποίες απαιτούν διευκρινίσεις τόσο από τον ίδιο, όσο και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ειδικότερα, και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το ieidiseis.gr, στις 5 Οκτωβρίου 2020 ο Ανδρέας Πάτσης επισκέπτεται το Κόσοβο και έχει σειρά επαφών στο πιο υψηλό επίπεδο με οικονομικούς και πολιτικούς παράγονες. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής συναντά τον τότε πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αβντουλάχ Χότι, την υπουργό Εξωτερικών Μελίζα Χαρατζινάι-Στούμπλα, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Φεχμί Μεχμέτι, αλλά και τον πρώην ΥΠΕΞ Πέτριτ Σελίμι.

Μετά τις συναντήσεις, εκδόθηκαν δελτία Τύπου από τα αντίστοιχα υπουργεία και αρχές του Κοσόβου, στα οποία ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μάλιστα, τα τραπέζια των συναντήσεων -στα οποία κυματίζει η ελληνική σημαία- έχουν τον χαρακτήρα επίσημων συναντήσεων με εκπρόσωπο της ελληνικής δημοκρατίας. Σύμφωνα, πάντα, με τις επίσημες ανακοινώσεις, στο επίκεντρο των συζητήσεων σε αυτό το υψηλό επίπεδο βρέθηκαν η εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

patsis kosovo

Όσον αφορά στη συνάντηση του Ανδρέα Πάτση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, οι εφημερίδας της χώρας σημείωναν τα εξής:

«Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρωθυπουργός Χότι και ο βουλευτής Πάτσης συζήτησαν για την πολιτική ανάπτυξη της χώρας, τη διαχείριση της καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19, το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης και, τέλος, τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, η οποία θα πρέπει να τέλος με την αμοιβαία αναγνώριση, καθώς και με την αποσαφήνιση του Κοσσυφοπεδίου. Ο Πρωθυπουργός Χότι εξήρε επίσης τις καλές σχέσεις μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Ελλάδας, καθώς και τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. «Ο ρόλος της Ελλάδας στην πολιτική πορεία της χώρας μας, κυρίως στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ευρωατλαντικής δομής, γιατί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι πολύ σημαντική», είπε ο πρωθυπουργός Χότι. Ο Έλληνας βουλευτής Ανδρέας Πάτσης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, και τόνισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει όλες τις διαδικασίες στο Κοσσυφοπέδιο, υποστηρίζοντας ενεργά τις ανάγκες του έθνους του Κοσόβου».

Το tweet του τότε πρωθυπουργού του Κοσόβου για τη συνάντηση με τον Ανδρέα Πάτση:

 

Παράλληλα, η επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρική Τράπεζας του Κοσόβου, ανέφερε για τη συνάντηση με τον κ. Πάτση:

«Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου κ. Φεχμί Μεχμέτι δέχθηκε σε συνάντηση τον κ. Ανδρέα Πάτση, Βουλευτή της Ελλάδος. Ενημέρωσε τον βουλευτή Πάτση για τις τελευταίες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τη δέσμευση της CBK να ξεπεράσει την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο εύκολα, από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο Διοικητής αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η CBK για να βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν ευκολότερα τη δημιουργηθείσα κατάσταση, καθώς και τις ενέργειες για τη διατήρηση του χρηματοπιστωτικού τομέα σταθερό και ρευστό. Επίσης, ο Κυβερνήτης Μεχμέτι εξέφρασε την ετοιμότητά του να εμβαθύνει τη συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, προκειμένου να ενθαρρυνθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας από τη χώρα αυτή να επενδύσει στο Κοσσυφοπέδιο. Από την άλλη, ο βουλευτής κ. Πάτσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Μεχμέτη για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχε και εξέφρασε την ετοιμότητά του για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κοσόβου στον χρηματοπιστωτικό τομέα».

kosovo patsis

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για την «πλούσια» δραστηριότητα του Πάτση δεν σταματούν εδώ, καθώς από μια μικρή έρευνα στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας του κ. Πάτση, προκύπτουν κι άλλες επαφές του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή, στις οποίες δεν αναφέρεται πουθενά η βουλευτική του ιδιότητα.

Ενδεικτική είναι μια σειρά δημοσιευμάτων όπου ο Ανδρέας Πάτσης αναφέρεται μόνο με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη δικηγορικής εταιρίας.

«Η δικηγορική εταιρεία JPA με το προσωπικό του Υπουργείου Τουρισμού του Κοσόβου»

patsis kosovo iptourismou

«Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κοσόβου»
«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, κ. Μπλερίμ Σαλάχι, καλωσόρισε τον Ανδρέα Πάτση, συνεχίζοντας μια μακρά σειρά επισκέψεων και συμφωνιών της JPA στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου.

 

patsis kosovo antiproedros

«Επιχειρηματική συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου του Κοσσυφοπεδίου»
«Μετά τις επιχειρηματικές αποστολές με πολιτικούς του Κοσσυφοπεδίου, προστίθεται μία νέα με την υπουργό Εμπορίου, κυρία Ροζέτα Χατζάρι, με τον Ανδρέα Πάτση. Η JPA συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων επαφών και εργαλείων για να εδραιωθεί στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου», τονίζει η ανακοίνωση για την εν λόγω συνάντηση.

patsis kosovo eborio

 

Πηγή: documentonews.gr

 

Shares