Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Άνδρας πήγε με εκρηκτικό μηχανισμό στη βαλίτσα του σε αεροδρόμιο

Ένας άνδρας πήγε σε αεροδρόμιο με εκρηκτικό μηχανισμό σε αποσκευή του στην πολιτεία Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου συνελήφθη, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη (1/3) οι αμερικανικές αρχές.

«Ο μηχανισμός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου αποσκευών» τη Δευτέρα, στο αεροδρόμιο Lehigh Valley International, στις ανατολικές ΗΠΑ, εξήγησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των μεταφορών (TSA) σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η βαλίτσα ενεργοποίησε συναγερμό όταν εισήλθε στη συσκευή ελέγχου αποσκευών», ωθώντας πράκτορα της TSA να ελέγξει το περιεχόμενο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Αφού περιεργάστηκε κυλινδρικό αντικείμενο μέσα στη βαλίτσα, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) συμπέρανε πως επρόκειτο πράγματι για ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε σκόνη όμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυροτεχνημάτων, σύμφωνα με αναφορά του FBI, που περιήλθε σε γνώση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios.

Η βαλίτσα περιείχε επίσης συσκευασία με βουτάνιο, αέριο που χρησιμοποιείται κυρίως ως καύσιμο, αναπτήρα, καθώς και σωλήνα με κατάλοιπα λευκής σκόνης, διευκρίνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας.

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ TRAINOSE ΓΙΑ ΝΑ … ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ

Ο ύποπτος, που κατονομάστηκε ως Μαρκ Μάφλι από την αστυνομία, επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ορλάντο (Φλόριντα).

Ο κ. Μάφλι έφυγε από το αεροδρόμιο τη Δευτέρα, μόλις άκουσε αναγγελία του συστήματος ειδοποιήσεων που τον καλούσε να προσέλθει στο γραφείο ασφαλείας. Συνελήφθη από την αστυνομία μερικές ώρες αργότερα.

 

cnn.gr

Shares