Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Αναβαθμίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Έστειλαν drone στον Έβρο – Χαμηλές πτήσεις μαχητικών της ΠΑ στη Χίο…..

Kλιμάκωση έχουμε από την τουρκική πλευρά στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, από την δράση τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων drone Bayraktar TB2.

Δεν γνωρίζουμε επιβεβαιωμένα αν τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα διαθέτουν πυραύλους, αλλά σίγουρα έχουμε μια σοβαρότατη αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων ξεκάθαρα.

Η απόφαση της αποστολής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ελήφθη από το τουρκικό γενικό επιτελείο και δημοσιοποιήθηκε στον τουρκικό αμυντικό τύπο πριν λίγο, αναφέροντας ότι τουρκικά drone Bayraktar TB2 ξεκίνησαν περιπολίες στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδος.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Baykar Defense, Selçuk Bayraktar, δήλωσε: “Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι”.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το drone Bayraktar TB2 προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα στους χρήστες του σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και σε διασυνοριακές επιχειρήσεις, χωρίς να αναφέρει τίποτα παραπάνω.

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με τις χαμηλές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πριν από λίγο πάνω από την Χίο, αυξάνουν την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

 

 

 

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, πάνω από επτά λεπτά περισσότερα από πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πετούν πάνω από το νησί, προφανώς πρόκειται για αναχαιτίσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας σε αντίστοιχα τουρκικά αεροσκάφη.

Δεν έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής όμως, καμία ανακοίνωση από την ελληνική ΠΑ.

Όπως και να έχει όμως, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο και η πολεμική μας αεροπορία σίγουρα ευρίσκονται σε μεγάλη ετοιμότητα, για να αποκρούσουν κάθε πιθανή τουρκική πρόκληση.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares