Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αναστολή κάθε θρησκευτικής λειτουργίας αποφάσισε η κυβέρνηση-Οι εξαιρέσεις…

Με ένα tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας…

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις, ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αναστολή, όπως εξειδίκευσε σε δική της ανάρτηση η υπουργός Παιδείας, θα ισχύσει για το διάστημα από 16 έως και 30 Μαρτίου.

Κεραμέως:

Σε δήλωσή της από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και

β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020

https://www.facebook.com/NikiKerameus/posts/2521506188091177

 

Πηγή:

Shares