Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022

Αναστατωμένη ολόκληρη η Ελλάδα λόγω κακοκαιρίας και ανύπαρκτων υποδομών για πλημμύρες

Δυο διαφορετικές εποχές σε μια ημέρα ζουν από το πρωί πολλές περιοχές της χώρας με τον καιρό να αγριεύει και να προκαλεί προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές με τα μηνύματα από το 112 να έχουν ήδη σταλεί σε 7 περιοχές της χώρας. 

Στην Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα από τον καιρό προκλήθηκαν στο Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό νωρίς το μεσημέρι και το απόγευμα στον Διόνυσο όπου χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει πολίτες από τα αυτοκίνητά τους στη λεωφόρο Σταμάτας – Δροσιάς, ενώ αρκετές ήταν και οι κλήσεις που έγιναν στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων από σπίτια στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Επίσης από την κακοκαιρία επλήγησαν οι Κυκλάδες και η Θεσσαλονίκη αλλά και η Εύβοια.

 

Από νωρίς σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία. Μήνυμα από το 112, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.

Το μήνυμα από το 112 αναφέρει: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο: Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας- Θράκης και Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις- Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.

 

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares