Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αναστασιάδης σε Σταϊνμάγερ: Η Τουρκία να απέχει από έκνομες ενέργειες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Βερολίνο είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, που απαρτίζεται από τους Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο (Bellevue Palace) το πρωί, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρόεδρος Steinmeier.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Αμέσως μετά οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν στις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μεταφέρει την ετοιμότητα της πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από έκνομες ενέργειες.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και το Μεταναστευτικό, όπου ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις που πηγάζουν και από το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτητών ασύλου στην Κύπρο ισοδυναμεί με το 6% του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν ακόμη θέματα που άπτονται της Ενέργειας με τον Αναστασιάδη να τονίζει πως η Ανατολική Μεσόγειος, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη.

iellada.gr

Shares