Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Ανάπτυξη MiG-31K με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

Περισσότερο από την παρουσία των πυραύλων, η Δύση φαίνεται να ταράζεται για την έλλειψη μυστικότητας εκ μέρους της Ρωσίας σχετικά με την κλιμακούμενη ανάπτυξη


Ο συνδυασμός MiG-31K και πυραύλου Kinzhal, είναι το πιο ισχυρό συμβατικό οπλικό σύστημα στο οπλοστάσιο της Ρωσίας. Η ανάπτυξη θέτει σε κίνδυνο όλους τους πιθανούς στόχους στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και τους πιο βαριά αμυνόμενους.

Αποφεύγοντας τη μυστικότητα, η Ρωσία φροντίζει η Δύση να δώσει προσοχή. Τα αποτρεπτικά μηνύματα της Ρωσίας περιλαμβάνουν πέταγμα MiG-31K, το καθένα οπλισμένο με πύραυλο Kinzhal, πάνω από πόλεις στο φως της ημέρας και επιτρέποντας στους δυτικούς δορυφόρους να δουν καλά, αυτό που μπορεί να είναι το επόμενο ρωσικό βήμα στη σκάλα κλιμάκωσης.

Στις 16 Οκτωβρίου 2022, έξι ρωσικά μαχητικά MiG-31K με πυραύλους Kinzhal εντοπίστηκαν πάνω από την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ.

 

Σύμφωνα με το Ουκρανικό Εθνικό Κέντρο Αντίστασης, «τρία στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, πέταξαν στο αεροδρόμιο «Machulyshchi» από τη Ρωσική Ομοσπονδία» για να υποστηρίξουν τη ρωσική ανάπτυξη στη Λευκορωσία.

Στις 20 Οκτωβρίου 2022, ένα MiG-31K οπλισμένο με Kinzhal φέρεται να απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Machulyshchi στη Λευκορωσία.

Την 1η Νοεμβρίου 2022, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) έγραψε στο Twitter , «οι εικόνες έδειξαν ότι δύο αεροσκάφη αναχαίτισης MiG-31K FOXHOUND, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ήταν σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Machulishchi της Λευκορωσίας στις 17 Οκτωβρίου, με ένα μεγάλο κάνιστρο αποθηκευμένο κοντά σε ένα προστατευτικό χωμάτινο φράγμα», συμπληρώνοντας:

«Είναι πιθανό, το κάνιστρο να σχετίζεται με τον βαλλιστικό πύραυλο AS-24 KILLJOY, ένα μεγάλο πυρομαχικό το οποίο η παραλλαγή MiG-31K είναι προσαρμοσμένη να μεταφέρει».

Αποτρεπτικά μηνύματα

Η ανάπτυξη του MiG-31K με πυραύλους Kinzhal είναι σημαντική επειδή, μέχρι στιγμής, το οπλικό σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί επιχειρησιακά εκτός Ρωσίας. Δεν χρειαζόταν να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Ρωσία, μπορούσε να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο εντός της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Η ανάπτυξη στη Λευκορωσία θα επιτρέψει στη Ρωσία να χτυπήσει οποιονδήποτε ευρωπαϊκό στόχο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπάρχει ένα μήνυμα. Αυτό το μήνυμα, ενισχύεται από την έλλειψη μυστικότητας της Ρωσίας σχετικά με την ανάπτυξη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναγνωρίζει τα ρωσικά μηνύματα με το τελευταίο tweet λέγοντας: «Η Ρωσία πιθανότατα πραγματοποίησε την ανάπτυξη κυρίως για να στείλει μήνυμα στη Δύση».

Τι είναι το Ρωσικό Μήνυμα

Η ανάπτυξη του συνδυασμού MiG-31-Kinzhal από τη Ρωσία στη Λευκορωσία, ακολούθησε τις μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Οι ρωσικές επιθέσεις, οι οποίες ήταν αντίποινα στην οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση της Ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών στη γέφυρα του Κερτς, κατέστρεψαν το 30% της ουκρανικής δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επίθεση ώθησε την Ουκρανική ηγεσία να ζητήσει από τη Δύση, να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Στις 31 Οκτωβρίου 2022, η Ρωσία χτύπησε ξανά την υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, στοχεύοντας την υποδομή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή τη φορά, η πρόκληση ήταν η μαζική επίθεση με drone στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που ελέγχεται και συντονίζεται από δυνάμεις της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εάν η Ρωσία, επιμείνει να χτυπά την Ουκρανική υποδομή παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, η Ουκρανική οικονομία πιθανότατα θα καταρρεύσει παρά την εισροή δυτικής οικονομικής βοήθειας. Μια Ουκρανική ήττα θα ήταν τότε αναπόφευκτη. Το ερώτημα είναι, θα ήταν αποδεκτή η ήττα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ;

Παραβάσεις της Ρωσικής Κόκκινης Γραμμής

Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις Ρωσικές κόκκινες γραμμές για να αποτρέψουν μια Ουκρανική ήττα.

Η συμμετοχή των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων στην επίθεση, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, μπορεί κάλλιστα να είναι παράβαση από τη ρωσική σκοπιά.

Είναι πιθανό τέτοιες δυτικές παραβάσεις να αυξηθούν. Άλλες δυτικές ενέργειες, που η Ρωσία θα μπορούσε να εκλάβει ως παράβαση θα περιλαμβάνουν, την προμήθεια επιθετικών όπλων, όπως μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ή την κήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares