Τετάρτη , 25 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Ανάλυση φωτιά! Τα πάντα για τα Ελληνοτουρκικά…

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, επιπόλαια, απερίσκεπτα και αδικαιολόγητα σκεπτομένη, προβαίνει βάσει των οδηγιών των Μνημονίων, στη λεγόμενη νέα (μη) δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, με προϋπολογισμό που δεν έχει καμία σχέση με τις βασικές ανάγκες λειτουργίας των.

Η Κυβέρνηση μας εφαρμόζει πειθήνια τις οδηγίες της δανιστών, χωρίς να έχει το ανάστημα (όχι μόνο η σημερινή) να πει σ’ αυτούς και τους ευρωπαίους εταίρους μας, την μεγάλη διαφορά της χώρας μας λόγω θέσεως με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν τολμάει ακόμη να πει σ’ αυτούς που την υποχρεώνουν στην αποδυνάμωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ότι η χώρα μας περιβάλλεται από όμορα Κράτη, που μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα συνεχώς, με την μεταναστευτική λαίλαπα, με αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, Θράκη, Αιγαίο, ΑΟΖ και όχι μόνο, και με απειλές θερμού πολέμου ακόμη.
Πολιτική εξουσία της χώρας μας (Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης), ζήστε τις ανησυχίες και το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων που το καταρρακώνετε, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μειώσετε την Αμυντική Δυνατότητα της χώρας μας, δεν σας έχει δώσει δικαίωμα κανένας Έλληνας να το πράξετε. Τα Λάθη και τα οικονομικά εγκλήματα των πολιτικών της τελευταίας τριακονταετίας, να τα πληρώσουμε εμείς όλοι οι Έλληνες, ανάλογα με το βαλάντιο ενός εκάστου, μηδενός εξαιρουμένου, γιατί αυτούς επιλέξαμε να μας διοικήσουν, όχι όμως η αμυντική θωράκιση της χώρας και το μέλλον αυτής. Προσέξτε! Διότι η ιστορία θα είναι αμίληκτη για μας.
Δεν βλέπετε τα προβλήματα γύρω μας, δεν αντιλαμβάνεσθε τους προβληματισμούς των σκεπτόμενων Ελλήνων, δεν νοιώθετε την ευθύνη των πράξεών σας στο θέμα της Άμυνας της χώρας; Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μία έκρηξη αγανάκτησης είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό (14-2-2013), από την ιδιαίτερή του Πατρίδα, την Ήπειρο, τιμώντας την εκατοστή επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, είπε με μεγάλο προβληματισμό: «Αν δεν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, θα υποκύψεις μοιραία στην πολύ κακή σου μοίρα, το έχω πει και στους οικονομικούς Υπουργούς. Καλή η οικονομική πρόοδος και ανάπτυξη, όμως αν είναι διαλυμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις, η χώρα γίνεται βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων».
Από την άλλη πλευρά, μια Κυβέρνηση, απαράδεκτα ανιστόρητη , σκόπιμα ή μη, “Περί άλλα τυμβάζει”. Παραδίδει την χρυσή κληρονομιά της Μακεδονίας μας (Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονικό έδαφος και Μακεδονικό έθνος),στο συνοθύλευμα του Κράτους των Σκοπίων, που δεν έχει καμία σχέση με την γλώσσα, το έδαφος και το έθνος, της Μακεδονίας του Φιλίππου του Β!. Και! Το απαράδεκτο και ακατανόητο είναι μία Κυβέρνηση εκλεγμένη από τον Ελληνικό Λαό, να προβαίνει στην απαράδεκτη και ακατανόητη αυτή παραχώρηση, χωρίς να λάβει υπ’όψιν τις διαμαρτυρίες σχεδόν ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού. Και! Ακόμη να μην ενημερώσει ποτέ τον Ελληνικό Λαό, γιατί το έκανε αυτό και ποίο το συμφέρον της Ελλάδος. Η Μόνη δικαιολογία από την Κυβέρνηση ήταν , έτσι με αερόλογα, “Κλείσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο χρόνια ταλάνιζε την Ελλάδα” “ Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι ακροδειοί φασίστες..”. Δυστυχώς! Η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα,τώρα αρχίζουν τα προβλήματα για την Ελλάδα, που έπονται της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπ’ όψιν της Κυβέρνησης, αλλοίμονο για την Ελλάδα, εάν αυτή η λαοθάλασσα διαμαρτυρίας του Ελληνικού λαού, είναι ακροδεξιοί φασίστες.
– Ακόμη υπάρχουν, και άλλες απαράδεκτες θέσεις πολιτικών και άλλων Κυβερνήσεων, που βέβαια ακολουθεί με αυξημένη ένταση και αυτή η Κυβέρνηση:
. Αμφισβητηση κατά πόσον οι πόντιοι είναι Έλληνες.
. Η αποποινικοποίηση του καψίματος της Σημαίας μας.
. Την κατάργηση σχεδόν της Θρησκείας μας και την Ελληνική ιστορία από τα Σχολεία μας.
.Την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τέλος΄! Δεν δεν έχουν τέλος παρόμοιες θέσεις των αυτονομαζομένων προοδευτικών.
-Θεέ και Κύριε, πού να στηριχθεί σήμερα η Ελλάδα, από πού να ελπίζει και από πού να φυλαχτεί. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, όταν οι γείτονες διδάσκουν στα Σχολεία των, ότι η Ελλάδα είναι χώρα της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι Τούρκοι Φωκαείς το 520 π.Χ. ίδρυσαν την Μασσαλία.Τρίζουν τα κόκαλα του Πρωτέα.
Για να υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις, τρία στοιχεία πρέπει να διακρίνουν αυτές, πέραν των Βασικών Στοιχείων της ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ και του ΗΘΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΥΛΙΚΑ- ΜΕΣΑ.
Επομένως για να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε ετοιμότητα και δυνατότητα εκτελέσεως της Αποστολής των, θα πρέπει ο τρίποδας αυτός να έχει ισχυρά και τα τρία σκέλη του για να παραμένει όρθιος. Εάν ένας από τους τρεις ως άνω έχει πρόβλημα τότε ο τρίποδας πέφτει.
Σήμερα, εκείνο που θα πρέπει ν’ ανησυχεί και να προβληματίζει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι αυτές, κατά την γνώμη μου, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και στους τρεις τομείς της ως άνω Δομής. Αλλά παρ’ όλα αυτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν στις επάλξεις, έτοιμες να δράσουν εάν και όταν χρειασθεί.
Η αλόγιστη στο παρελθόν μείωση της θητείας και πρόσληψη οπλιτών μακράς θητείας, χωρίς να το ζητήσει κανείς, και χωρίς προγραμματισμό, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου οι περικοπές δαπανών, στο προσωπικό και υλικά, σε μέγεθος που ξεπερνά κάθε λογική, δημιούργησε πολλά και αξεπέραστα προβλήματα στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις.Συμπεραμαρτούσης και της ολοφάνερης και μεροληπτικής εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (μικρών και μεγάλων), περικοπή των μισθών των.
Έτσι οι ανωτέρω αλόγιστες ενέργειες στο παρελθόν και σήμερα, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, ιδίως της μελλοντικής εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ως επίσης και στο Ηθικό των στελεχών αυτών. Παρ’ όλα αυτά οι Ένοπλες Δυνάμεις, αντί πάσης θυσίας είναι αφοσιωμένες στην αποστολή των.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα, εκείνο όμως που θα ήθελα να πω σαν Απόστρατος Αξιωματικός που υπηρέτησα 40 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, σκύψτε ουσιαστικά επάνω στα προβλήματα, με μοναδικό κίνητρο, την ανύψωση του Ηθικού των στελεχών και την δυνατότητα εκτελέσεως της αποστολής αυτών, άλλως θα χαρακτηριστείτε ως απλά διακοσμητικά όργανα και παράλληλα αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Μεγάλο Λάθος
«Μια Κυβέρνηση, η οποία παραμελεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με οιανδήποτε δικαιολογία, είναι ένοχη ενώπιον των μετέπειτα γενεών, διότι προετοιμάζει την ταπείνωση της Χώρας» (ΙΟΜΙΝΙ περί της Στρατιωτικής τέχνης, Κεφ. 2 αριθ. 15)

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares