Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση της Ελληνικής λύσης -Η Αρμενία επικροτεί την πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Φράγκου (Φραγκούλη) για καθολικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία….

Ανακοίνωση της Ελληνικής λύσης -Η Αρμενία επικροτεί την πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Φράγκου (Φραγκούλη) για καθολικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία....

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Εμμανουήλ Φράγκου για καθολικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία προβλήθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ της Αρμενίας και συνιστά την πλέον εμπεριστατωμένη πρόταση για τις επιβεβλημένες πλέον ενέργειες της ΕΕ απέναντι στον Ερντογάν.

Ο ευρωβουλευτής τεκμηριώνει την πρόταση του βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, Περιγράφοντας λεπτομερώς τις δολοφονικές παρεμβάσεις της Τουρκίας στις χώρες της ευρύτερης περιοχής, ενέργειες οι οποίες στερούνται οποιασδήποτε νομιμοποίησης από τον Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αντίθετα, παραβιάζουν βάναυσα τα καταστατικά των διεθνών οργανισμών αλλά και του διεθνούς δικαίου. Ειδικά για την εμπλοκή της Τουρκίας στις επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, ο ευρωβουλευτής κάνει εκτενή αναφορά στην χρησιμοποίηση ισλαμιστών τρομοκρατών από την Τουρκία ακόμα και κατά αμάχων, πράγμα που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο ευρωβουλευτής παραθέτει και περιγράφει τις ενέργειες του Καναδά και των ΗΠΑ που ήδη έχουν επιβάλλει είτε εμπάργκο είτε απαγόρευση εξαγωγών πολεμικού εξοπλισμού στην Τουρκία, απαιτώντας από τις Ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν ανάλογα.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καλεί όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές και την Ελληνική Κυβέρνηση να στηρίξουν την πρόταση του ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου, με ανάλογες παρεμβάσεις σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares