Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση της Ελληνικής λύσης για την κατάρρευση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη ελευθερίας του τύπου

Ανακοίνωση Τύπου

Σύμφωνα με το World Press Freedom Index, του 2022, το οποίο δημοσίευσαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση στα θέματα ελευθεροτυπίας και ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, ευρισκόμενη φυσικά στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, χαμηλότερα ακόμα και από σαφώς ανελεύθερα καθεστώτα.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει δυστυχώς τις διαχρονικές καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης για τον σφιχτό εναγκαλισμό των ΜΜΕ με μία κυβέρνηση που μετατρέπεται σε καθεστώς, για τον διωγμό δημοσιογράφων και για τις αντισυνταγματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να ελεγχθούν οι «αντιφρονούντες».

Κυρίως όμως, αποκαλύπτεται η τεράστια ευθύνη του δήθεν ανεξάρτητου ΕΣΡ, το οποίο αντί να διασφαλίζει την πολυφωνία και την ισονομία στην προβολή των πολιτικών δυνάμεων, επεμβαίνει επιλεκτικά και με χαρακτηριστική εμπάθεια στοχοποιώντας τις «αντίθετες» φωνές.

Όσοι μετέτρεψαν με τις αποφάσεις και την ανοχή τους το λίκνο της Δημοκρατίας σε έρμαιο ενός καθεστώτος ανελευθερίας, είναι ήδη υπόλογοι απέναντι στην ιστορία.

Shares