Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας…

Ανακοίνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας...

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ARMENIAN YOUTH FEDERATION OF GREECE
Αθήνα, 20 Ιουλίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακοίνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας...

Εκατοντάδες μέλη της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας και της Αρμενικής Κοινότητας της Αθήνας συγκεντρώθηκαν σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, έξω από την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, για να καταγγείλουν δυναμικά τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν, κατά της Αρμενίας, μετά από τις σφοδρές επιθέσεις στη συνοριογραμμή Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Όπως είναι γνωστό, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με βαρύ οπλισμό και με επανειλημμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων της Αρμενίας, παρά την κατάπαυση πυρός μεταξύ των δυο κρατών και στοχεύοντας αμάχους, σπίτια και σχολεία στις περιοχές Μοβσές, Τσιναρί, Αϊκεμπάρ, Περτ της επαρχίας Ταβούς της Αρμενίας. Οι επιθέσεις έχουν στοιχίσει την ζωή τεσσάρων Αρμενίων στρατιωτικών, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας αμύνονται γερά.

Οι διαδηλωτές έφεραν πανώ με συνθήματα ενάντια στην βία του Αζερμπαϊτζάν και τις προκλητικές τακτικές του, πλακάτ με φωτογραφίες από τις επιθέσεις εναντίον των αρμενικών στόχων και σημαίες της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Με τον παλμό των συνθημάτων και τον έντονο δυναμισμό τους, οι συγκεντρωμένοι έστειλαν το μήνυμα πως η προκλητική πολιτική του Αζερμπαϊτζάν και του αδελφού του κράτους, της Τουρκίας, είναι σοβαρή απειλή για την ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου.

Ήχησαν συνθήματα όπως «Τούρκοι-Αζέροι πάτε χέρι χέρι», «Αγώνας, Νίκη, Δικαίωση», «Όχι στην βία των Αζέρων», «Το Καραμπάχ ανήκει στην Αρμενία» κ.ά.

Οι διοργανωτές διάβασαν ενημερωτικό κείμενο, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι «Η επιθετική τακτική του Αζερμπαϊτζάν δεν σταματάει μόνο στις επιθέσεις που πραγματοποιεί, αλλά συνεχίζεται και με απειλές. Μόλις πριν λίγες μέρες το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν απείλησε να βομβαρδίσει το πυρηνικό εργοστάσιο Μετζαμόρ της Αρμενίας.

Τα παραπάνω γεγονότα, δυστυχώς, δεν μας προκαλούν καμία εντύπωση καθώς ένα κράτος που προάγει το μίσος και την Αρμενοφοβία δεν θα δίσταζε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο ακόμη και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για ολόκληρο τον πλανήτη.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες της βίαιης συμπεριφοράς του Αζερμπαϊτζάν εν μεσω της πανδημιας. Στις 31/03, την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για άμεση κατάπαυση πυρός σε όλα τα μήκη και πλάτης της γης, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, με την πρόφαση του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προσπάθησε να παραβιάσει την περιοχή Νοεμπεριάν της επαρχίας Ταβούς της Αρμενιας».

Να σημειώσουμε πως παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο Λος Άντζελες, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και σε άλλες πόλεις, μπροστά από τις πρεσβείες και τα προξενεία του Αζερμπαϊτζάν.
Οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν ειρηνικά αφού έψαλαν τους Εθνικούς Ύμνους της Αρμενίας και της Ελλάδας.

Ανακοίνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας... Ανακοίνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας... Ανακοίνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας...Ανακοίνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τις επιθετικές πρακτικές του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας...

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares