Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση για την παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής λύσης Εμμανουήλ Φράγκου στον διάλογο για τον ρόλο της Frontex στο μεταναστευτικό

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ FRONTEX ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της πολιτικής ομάδας ECR, απέστειλε επιστολή σε συναδέλφους του ευρωβουλευτές σε συνέχεια της έντονης συζήτησης για το μεταναστευτικό, με τον κύριο Leggeri, Επικεφαλή της Frontex. Οι παραλήπτες ευρωβουλευτές επέκριναν πολύ σκληρά τον κύριο Leggeri και τον ρόλο της Frontex στην προστασία των συνόρων.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, ιδιαίτερα αιχμηρός, ζήτησε την προσοχή όλων και τους προέτρεψε να βγουν από τον γυάλινο πύργο τους και να ακούσουν την αγωνία των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών και ψηφοφόρων. Ο Εμμανουήλ Φράγκος τους ρωτάει χαρακτηριστικά αν γνωρίζουν:
Πόσο υποφέρουν οι πιο φτωχοί Ευρωπαίοι που χάνουν τις δουλειές τους από τους φθηνούς ανειδίκευτους εργάτες από την Ασία και την Αφρική.

Πόσο υποφέρουν οι σύζυγοι, οι αδελφές, οι κόρες και οι μητέρες μας που κινδυνεύουν από τους φθηνούς ανειδίκευτους εργάτες από την Ασία και την Αφρική.

Πόσο κινδυνεύουν οι ναοί, οι αξίες και ο πολιτισμός μας από τους φθηνούς ανειδίκευτους εργάτες από την Ασία και την Αφρική.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρει στους συναδέλφους του ότι οι κίνδυνοι για τον κόσμο που μοχθεί με 300 ευρώ, έξω από το γυάλινο πύργο τους είναι τεράστιοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανέναν να τους προστατεύσει από τη στιγμή που αυτοί που δεν μοιράζονται τις αξίες μας και δεν έχουν την παιδεία μας θα βρεθούν στη γειτονιά τους. Και επειδή προέρχομαι από την νοτιοανατολική Ευρώπη που είναι πολύ κοντά στη Μέση Ανατολή, οφείλω να σας ενημερώσω ότι καταλαβαίνω την τεράστια απόσταση που σας χωρίζει από αυτούς τους ανθρώπους. Η Μέση Ανατολή, η Ασία και η Αφρική διαφέρουν πολύ από τα λουσάτα διαμερίσματα και την πολυτελή ζωή σας.

Ο Ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί περισσότερο πέρασμα γι’ αυτούς και καταλήγει: «Πολύ περισσότερο θέλουν όλα αυτά που εσείς διαθέτετε και με τη βοήθεια σας, πολύ φοβάμαι ότι θα τα αποκτήσουν. Κάντε μας τη χάρη λοιπόν, αφήστε την Frontex να κάνει τη δουλειά της.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας επισυνάπτονται το αγγλικό και ελληνικό κείμενο της παρέμβασης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares