Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση “ΒΟΜΒΑ” από Κίνα: Συμφωνήσαμε σε σταδιακή «ελάφρυνση» των δασμών με ΗΠΑ…

Ανακοίνωση "ΒΟΜΒΑ" από Κίνα: Συμφωνήσαμε σε σταδιακή «ελάφρυνση» των δασμών με ΗΠΑ...

Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν να περιορίσουν- σε αναλογικό βαθμό και σταδιακά- τους δασμούς που είχαν επιβάλλει η μία στα αγαθά της άλλης στο πλαίσιο του εμπορικού τους πολέμου, όπως ανακοίνωσε το Πεκίνο.

Ο βαθμός ελάφρυνσης των δασμών, ο οποίος θα περιλαμβάνεται σε μία συμφωνία «Πρώτου Σταδίου», που αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιόχενο του τελικού συμβιβασμού, διευρκίνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Γκάο Φενγκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις» τις δύο τελευταίες εβδομάδες, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί και από τις ΗΠΑ θα σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουμε έναν οδικό χάρτη για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαρίδι για την παγκόσμια οικονομία.

Το βασικό αίτημα της Κίνας από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ήταν η άρση των τιμωρητικών δασμών, που πλέον έχουν επεκταθεί στην πλειονότητα των εξαγωγών της προς τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι θα πάρει αυτό που ζητούσε, αλλά με αστερίσκους.

Χάρη στην είδηση διατηρείται το θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.
naftemporiki.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares