Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την ημέρα της γυναίκας….

ΚΥΡΙΑΚΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Η σημερινή μέρα έρχεται να τιμήσει την μητέρα, την σύζυγο, την αδελφή, την φίλη, την εργαζομένη, την άνεργη, την αγωνίστρια, την ΓΥΝΑΙΚΑ της Ελλάδας, του κόσμου!

Έρχεται να υπενθυμίσει σε κάθε κοινωνία την ανάγκη σεβασμού και προάσπισης των αρχών της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να μας υπενθυμίσει ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών αλλά της κοινωνίας. Της πολιτείας. Όλων μας.

Παρά τα ευχολόγια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα παραμένουν οξύτατα και η υπενθύμιση πρέπει να είναι καθημερινή και όχι ετήσια.

Σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια. Για την εξάλειψη της άνισης μεταχείρισης, της αμφισβήτησης, της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης.
Στη χώρα μας η πολυετής οικονομική κρίση, έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες στην φτώχεια και την ανεργία, μαζί με τις ελαστικές μορφές εργασίας και την απουσία κοινωνικού κράτους, έχει επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση τους και εχει γιγαντώσει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Για τις γυναίκες της Ελλάδας και του κόσμου η 8 Μαρτίου είναι μια υπενθύμιση για όσα μένει ακόμα να κατακτηθούν. Και είναι πολλά…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τιμά τους αγώνες αυτούς και την μεγάλη συμβολή των γυναικών στη διαμόρφωση της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής του ελληνικού λαού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Shares